search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:52
MENU CLOSE

Υπόθεση Σκριπάλ: Φέρτε τον… Πουαρό να λύσει το μυστήριο

22.03.2018 14:39
Υπόθεση Σκριπάλ: Φέρτε τον... Πουαρό να λύσει το μυστήριο - Media

 

H επίθεση στη Βρετανία με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα είναι ένα μυστήριο που χρειάζεται κάποιον σαν τον μυθιστορηματικό ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λονδίνο.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από τις 4 Μαρτίου που βρέθηκαν αναίσθητοι σ’ ένα παγκάκι στο Σόλσμπερι. Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία για απόπειρα δολοφονίας, όμως η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη και λέει πως η Βρετανία δεν έχει αποδείξεις.
 
Ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Γιακοβένκο ερωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου αν η Ρωσία αντιμετωπίζει το περιστατικό σαν αστείο, αφού η ρωσική πρεσβεία έγραψε στο Twitter πως, χωρίς αποδείξεις για το τι συνέβη, στο Σάλσμπερι χρειάζεται ο Πουαρό, ο ντετέκτιβ που δημιούργησε η Άγκαθα Κρίστι για τα αστυνομικά μυθιστορήματά της.
 
Ο πρεσβευτής υπερασπίσθηκε το μήνυμα της πρεσβείας. «Δεν έχουμε καμιά πληροφορία», δήλωσε ο Γιακοβένκο στους δημοσιογράφους. «Η έρευνα είναι διαβαθμισμένη. Δεν ξέρουμε το κίνητρο της βρετανικής κυβέρνησης και γι’ αυτό (το μήνυμα) λέει: αυτή η υπόθεση είναι τόσο περίπλοκη που χρειαζόμαστε, θα λέγαμε, τη σοφία ενός προσώπου σαν τον Πουαρό για την έρευνα».
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47