search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:49
MENU CLOSE

Διαψεύδουν πηγές του Πενταγώνου τα περί σχεδιαγραμμάτων – «Στριμωγμένη» η Τουρκία

22.03.2018 15:56
Πού ζήτησαν να μετατεθούν και πού θα τοποθετηθούν εν τέλει οι Κούκλατζης και Μητρετώδης - Media

 

Διαψεύδουν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα τουρκικά ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες στην εξωτερική κάρτα του κινητού τηλεφώνου ενός από τους δύο Έλληνες στρατιωκτικούς που κρατούνται στην Τουρκία βρέθηκαν «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα».

Αν και επισήμως το ΥΠΕΘΑ δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, πηγές του Πενταγώνου αποδίδουν τις πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ σε μανούβρα της Άγκυρας, η οποία βρίσκεται πλέον σε διεθνή πίεση σε όλα τα μέτωπα.

Σύμφωνα με το onalert.gr, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Άμυνας εκτιμούν ότι η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες είναι στριμωγμένη επισημαίνοντας ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αναφέρονται και στις πρωινές συνομιλίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία μάλιστα δημόσια στηλίτευσε τις τουρκικές δραστηριότητες. 

Επισήμαιναν δε ότι στην διεθνή “αποδοκιμασία” πρέπει να προστεθεί και το προσχέδιο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, και στο οποίο εν πολλοίς εγκαλείται η Τουρκία για τη στάση της και στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την εξέταση των κινητών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, παρουσία και Έλληνα εμπιερογνώμονα, οι συσκευές είχαν βρεθεί “καθαρές”.
 
Πληροφορίες: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:48