search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:04
MENU CLOSE

Χυδαία επίθεση Λαγού σε Ξυδάκη – Τραμπουκισμοί από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή (Video)

22.03.2018 16:09
Χυδαία επίθεση Λαγού σε Ξυδάκη - Τραμπουκισμοί από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή (Video) - Media

 

Νέο χρυσαύγιτικο επεισόδιο εντός της Ολομέλειας με τον Γιάννη Λαγό να βρίζει βουλευτές, να απειλείται γενικεύμενη σύρραξη και να διακόπτεται η συνεδρίαση καθώς κλήθηκε και η φρουρά της Βουλής. 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με χυδαίο τρόπο και εκτός εαυτού φώναζε από το βήμα της Ολομέλειας μεταξύ άλλων “η εξωτερική σας πολιτική είναι για τα πανηγύρια, δύο Έλληνες είναι φυλακισμένοι”, κάνοντας λόγο για “προδότες”.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου και τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι και το θέμα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Όλα ξεκινησαν όταν στο βήμα της Ολομέλειας βρισκόταν ο Γιάννης Λαγός. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής με παραληρηματικό τρόπο αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, στην επιστολή των παμμακεδονικών οργανώσεων προς τους «300» της Βουλής αλλά και στην σύλληψη των δυο ελλήνων στρατιωτικών. Κατόπιν άρχισε να εκτοξεύει απειλές και ύβρεις κατά των μελών της πλειοψηφίας. Οι βουλευτές αντέδρασαν έντονα ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης όρθιος διαμαρτυρήθηκε προτρέποντας τον να κατέβει από το βήμα. Την ίδια στιγμή, στον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη κατευθύνθηκε ο Νίκος Ξυδάκης, ζητώντας του να λάβει μέτρα. Την ώρα που ο Νίκος Ξυδάκης ήταν όρθιος στην αίθουσα, χαρακτήρισε τον Γιάννη Λαγό «υπόδικο», «χιτλερόψυχο», «αρνητή της Δημοκρατίας». «Κάτσε κάτω ρε προδότη! Φύγε από δω ρε!», φώναζε ο Γιάννης Λαγός και κινήθηκε απειλητικά προς τον Νίκο Ξυδάκη τον οποίο άμεσα έσπευσαν να υπερασπιστούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μπροστά στο ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης ο προεδρεύων της συνεδρίασης Σπύρος Λυκούδης κάλεσε την φρουρά της Βουλής και διέκοψε προσωρινά την συνεδρίαση. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα συνεχίζοντας, ωστόσο, τις χυδαιότητες. 

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφέροντας πως «υπάρχει στρατηγική έντασης από το κόμμα της Χρυσής Αυγής» και πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συλλογικής αποβολής των χρυσαυγιτών από τις συνεδριάσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Δεν πρέπει απλά να περιθωριοποιηθεί ή αποκλειστεί αλλά να καταγγελθεί αυτή η στρατηγική με όλους τους τόνους και τη δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού τόξου χωρίς συμψηφισμούς και τακτικισμούς που ξέρουμε που οδηγούν βλέποντας τι γίνεται στην Ευρώπη. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα στο κοινοβούλιο θα πρέπει οι αναφορές του βουλευτή Λαγού να έρθουν στην επιτροπή Δεοντολογίας. Όμως πρέπει επίσης να απομονωθούν με κάθε τρόπο οι στρατηγικές έντασης και μισαλλοδοξίας που στοχεύουν στο να δυναμιτίσουν και να ανατροφοδοτήσουν την ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις της γειτονικής χώρας τους “γκρίζους λύκους’». σημείωσε ο Νίκος Βούτσης. 

Ο πρόεδρος της Βουλής μάλιστα αποκάλυψε πως νωρίτερα σήμερα η σύζυγος βουλευτή της Χρυσής Αυγής έβρισε χωρίς λόγο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έξω από τον παιδικό σταθμό της Βουλής. Όπως είπε ο Νίκος Βούτσης «πριν από τρεις ώρες συνέβη κατι που δεν το γνωρίζει κάνεις. Έγινε επεισόδιο όπου μια συγγενής α’ βαθμού βουλευτού της ΧΑ παίρνοντας τα παιδιά της από τον βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής έβρισε τον βουλευτή Ζεϊμπέκ με απίστευτες ύβρεις και ενώπιον πολλών ανθρώπων. Το θέμα έληξε με παρέμβαση φρουράρχου και συγγνώμη που ζήτησε η εν λόγω κυρία. Αν αυτά συμβαίνουν καθημερινά εδώ μέσα που είμαστε πολλαπλά προστατευμένοι και δεν εννοώ με ασυλίες, μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει έξω από εδώ;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής. 

Ξυδάκης: Μέρος σχεδίου έντασης από τη Χρυσή Αυγή

Τη βεβαιότητα ότι το επεισόδιο που προκλήθηκε στην ολομέλεια από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγό, δεν είναι ένα μεμονωμένο και τυχαίο επεισόδιο, εξέφρασε μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης. Το επεισόδιο “εντάσσεται σε μία κατασκευασμένη και προσεκτικά ακολουθούμενη στρατηγική χαμηλής έντασης από τη Χρυσή Αυγή, καθώς εξελίσσεται η δίκη που την αφορά, για φόνους και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Έχουν ολοκληρωθεί στη μεγάλη αυτή δίκη οι μαρτυρικές καταθέσεις με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, ποινικό και πολιτικό, και το δικαστήριο τώρα ακολουθεί την εξέταση σωρείας πολύ ισχυρών τεκμηρίων, γραπτών, ηχητικών και οπτικοακουστικών”, ανέφερε ο Νίκος Ξυδάκης.

“Θα πρέπει ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού, φορείς βαριάς κληρονομιάς των πολλών φάσεων και συνταγματικών πολιτευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας επί δύο αιώνες, ως φορείς της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας όπως επανιδρύθηκε από το 1974 και συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, να δώσουμε μήνυμα στις νεότερες γενεές και σε αυτούς που μας παρακολουθούν σε αυτή την ιστορική περιπέτεια, ότι η Δημοκρατία, μπορεί μεν να ανέχεται, να συμπεριλαμβάνει, να συνθέτει, να αγκαλιάζει, να μεγαθυμεί, να συγχωρεί… Ωστόσο ποτέ δεν συγχωρεί τους αρνητές της Δημοκρατίας, τους υβριστές του δημοκρατικού φρονήματος του ελληνικού λαού και τους καθυβριστές της ιστορικής μνήμης”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην ολομέλεια.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αρνητή και υπόδικο να μετατρέψει την Ελληνική Δημοκρατία του 2018 σε δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1933. Κατόπιν τούτων περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, να συμμετάσχουμε σε μία συζήτηση για το πώς, όχι μόνο θα εξαντλήσουμε τα όρια του κανονισμού της Βουλής, αλλά πώς ενδεχομένως θα συγκλίνουμε για να ενισχύσουμε τον κανονισμό, εν ανάγκη και με συνταγματική αναθεώρηση”.

Ο Νίκος Ξυδάκης προέβλεψε ότι “τα επεισόδια εκ μέρους της Χρυσής Αυγής δεν θα σταματήσουν εδώ” και ότι “οι αρνητές της Δημοκρατίας δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κανένα μέσο και κανένα πολιτικό πεδίο από αυτά που ανοίγονται μπροστά μας, είτε στα μεγάλα εθνικά θέματα, είτε στα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, για να κάνουν τη δική τους προπαγάνδα”.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:04