29/10/2020 15:41:29

Ποινική δίωξη για «ξέπλυμα» στον Νίκο Ζήγρα: Νέα στοιχεία για έμβασμα σε λογαριασμό στην Ελβετία

Ποινική δίωξη για «ξέπλυμα» στον Νίκο Ζήγρα: Νέα στοιχεία για έμβασμα σε λογαριασμό στην Ελβετία - Media

 

Χρηματικό ποσό ,άγνωστο μέχρι πρότινος στις αρχές, που εντοπίστηκε σε Ελβετική τράπεζα φέρνει και πάλι αντιμέτωπο με κακουργηματική κατηγορία τον Νίκο Ζήγρα ,εξάδελφο του πρώην Υπουργού 'Αμυνας 'Ακη Τσοχατζόπουλου..

Σε βάρος του κ. Ζήγρα ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ,μετά από έρευνα που διενήργησαν οι Επίκουροι Εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, με αφορμή στοιχεία που τους διαβιβάστηκαν από τις ελβετικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κατηγορία που καλείται να αντιμετωπίσει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, αφορά έμβασμα ποσού 350 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που είχε εισέλθει σε λογαριασμό του κ. Ζήγρα . Το ποσό, που φαίνεται να συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου 'Αμυνας επί της θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου, μέχρι πρότινος δεν είχε εντοπιστεί από τις αρχές. Ο εντοπισμός του εμβάσματος έγινε κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής που απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς στην Ελβετία με βάση συγκεκριμένα στοιχεία που είχε στην διάθεση της.

Έτσι ο κ. Ζήγρας , που συνεργάστηκε με τις αρχές δίνοντας στοιχεία για παράνομες αμοιβές του εξαδέλφου του από τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, καλείται να λογοδοτήσει για το επίμαχο ποσό.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Ζήγρας καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των αποκαλούμενων "χρυσών μιζών" από την προμήθεια των δύο συγκεκριμένων όπλων, σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, ενώ ο πρώην υπουργός σε κάθειρξη 19 ετών.

Το δικαστήριο έχει μετατρέψει την ποινή του κ. Ζήγρα σε εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως και κατόπιν αιτήματος του ,που το στήριξε στην οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει όπως είπε, του έδωσε την ευχέρεια να το καταβάλει σε 36 μηνιαίες δόσεις , αρχής γενομένης από τον περασμένο Ιανουάριο.

Με δήλωση του, μετά την νέα κατηγορία σε βάρος του κ. Ζήγρα, ο συνήγορός του κ.Στέλιος Γκαρίπης αναφέρει πως ο εντολέας του "έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει. Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές, ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.