search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:37
MENU CLOSE

Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας ο… λιγνίτης

06.01.2010 11:11
Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας ο... λιγνίτης - Media

Στα «σκαριά» βρίσκε ται η προκήρυξη για την κατασκευή της νέας ατμοη λεκτρικής μονάδας της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5», καθώς ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός ξεκαθά ρισε για μια ακόμη φορά ότι «ποντάρει» στις λιγνιτικές μονάδες και η ανάθεση στον ανάδοχο θα πραγματοποιηθεί μόλις εγκριθεί η περιβαλλο ντική μελέτη και εκφρασθεί και η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Στα «σκαριά» βρίσκε ται η προκήρυξη για την κατασκευή της νέας ατμοη λεκτρικής μονάδας της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5», καθώς ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός ξεκαθά ρισε για μια ακόμη φορά ότι «ποντάρει» στις λιγνιτικές μονάδες και η ανάθεση στον ανάδοχο θα πραγματοποιηθεί μόλις εγκριθεί η περιβαλλο ντική μελέτη και εκφρασθεί και η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Ο διοικη τής υποστήριξε βέβαια ότι η νέα μονάδα, που εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το 2014, θα αντικατα στήσει παλαιάς τεχνολογίας μονάδες με υψηλές εκπομπές ρύπων, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος των ρύπων, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει η χώρα μας μετά το 2012. Την ίδια ώρα, «στον αέρα» βρί σκεται και η λιγνιτική μονάδα «Φλώ ρινα 2», καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα προ χωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ορυχείου της Βεύης, για το οποίο πιέζουν οι Βρυξέλλες και φυσικά σφάζονται οι επι χειρηματίες του χώρου… Ο Ζερβός αναφέρθηκε και στη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», η οποία περιμένει εντός του 2010 να τεθεί σε λειτουργία το Φωτο βολταϊκό Πάρκο Βιομηχανι κής Περιοχής Φλώρινας, ενώ τα δύο Φωτοβολταϊκά Πάρκα στην Πτολεμαΐδα θα ολοκλη ρωθούν το αργότερο μέχρι το 2013. Τέλος, δεν παρέλει ψε να μας ξεκαθαρίσει ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε και αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, καθώς, όπως είπε, οι συνθήκες (τιμές καυσίμων, βροχοπτώ σεις κ.λπ.) είναι ευμετάβλητες, και να μας υπενθυμίσει ότι το 2013 η κοινοτική νομο θεσία για την εκπομπή ρύπων διοξειδίου του άνθρακα γίνεται αυστηρότερη και η ΔΕΗ θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετα κόστη περίπου 1,3 δισ. ευρώ ετησίως. Αν σας πούμε πάντως ότι ενθουσι αστήκαμε με την πρεμιέρα του νέου διοικητή, μάλλον ψέματα θα είναι…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:37