search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:42
MENU CLOSE

Δ. Αβραμόπουλος: Έμπρακτη στήριξη στις περιφερειακές αρχές για την ένταξη των μεταναστών

22.03.2018 21:14
avramopoulos-1.jpg

 

Στην ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των τοπικών και περιφερειακών αρχών για την ένταξη και την κοινωνική συνοχή των μεταναστών, εστίασε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ομιλία του κατά την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη συζήτηση για την ένταξη και κοινωνική συνοχή των μεταναστών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έμπρακτα είναι στο πλευρό» των δημάρχων και τοπικών αρχών που έχουν «αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου σε ό,τι αφορά την ένταξη» για να αντιμετωπίσουν «τις άμεσες όσο και τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις και επιπτώσεις».

Υπενθυμίζοντας ότι πριν περίπου 15 χρόνια υπήρξε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών -«γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου» δήλωσε χαρακτηριστικά- εξήρε τις πρωτοβουλίες που η Επιτροπή Περιφερειών και ο πρόεδρος της, Καρλ Χάιντς Λάμπερτ έχουν αναλάβει τον τελευταίο καιρό για την ένταξη των μεταναστών, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών «για τον ανθρωπισμό, την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει».

«Ζούμε στην περίοδο της ανθρώπινης κινητικότητας, και στην πρώτη γραμμή είναι οι τοπικές αρχές, που πρέπει να έχουν την αμέριστη έμπρακτη, ουσιαστική και οικονομική μας στήριξη» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος για να καταλήξει «ήρθε η ώρα και οι αρχές να στηριχθούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40