search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:19
MENU CLOSE

Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει την άγνωστη ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

23.03.2018 10:30
Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει την άγνωστη ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη - Media

 

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, επιστρέφει τη Δευτέρα 26 Μαρτίου με καινούργιο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD και παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (21.00). 

Η εκπομπή φωτίζει τα παιδικά χρόνια του σπουδαίου οπλαρχηγού και συμβόλου της Επανάστασης του 1821, αναδεικνύοντας γεγονότα που καθόρισαν την μετέπειτα εξέλιξή του, με σημαντικότερο αυτό του βίαιου θανάτου του πατέρα του. Ταυτόχρονα, η εκπομπή ακολουθεί την πορεία της ζωής του κατά τα προεπαναστατικά χρόνια, όταν ήταν κλέφτης, αλλά και πειρατής στα Μαύρα Καράβια στις Σποράδες, τα οποία σκόρπιζαν τον τρόμο στους Οθωμανούς.  

Η «Μηχανή του Χρόνου» ερευνά, επίσης, τη μύηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Φιλική Εταιρεία, αλλά και την καθοριστική γνωριμία του με τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τέλος, η κάμερα της εκπομπής μας μεταφέρει στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, για να ανακαλύψουμε προσωπικά αντικείμενα του «Γέρου του Μοριά».

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Το COSMOTE HISTORY HD τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου 

Αφιερωμένο στην ελληνική επανάσταση του 1821 είναι το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD με σχετικά θεματικά ντοκιμαντέρ, που θα προβάλλονται την Κυριακή 25 Μαρτίου από τις 12.00. Οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, επεισόδια από τη «Μηχανή του Χρόνου» για τη Φιλική Εταιρεία και τη Σφαγή της Χίου, αφιερώματα σε σπουδαίους πρωτεργάτες της Επανάστασης του ’21, όπως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Γιάννη Μακρυγιάννη και τον Γεώργιο Σισίνη, αλλά και τα ντοκιμαντέρ «Από την Άλωση της Πόλης στην Επανάσταση του 1821» και «1821: Ο ξεσηκωμός του γένους». Ανήμερα της επετείου, προβάλλεται, επίσης, το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων», το οποίο σκιαγραφεί το πορτραίτο του Ρήγα Φεραίου, του σπουδαίου πολιτικού στοχαστή που οραματίστηκε μια Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική (20.00). 
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ένδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού», παραγωγής COSMOTE TV, παρουσιάζει σε πρώτη προβολή την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 21.00 ένα επεισόδιο για το Βρίκιον «Άρης», ένα από τα πιο ιστορικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές ναυμαχίες, με αποκορύφωμα εκείνη της Σφακτηρίας.

Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, επανέρχονται αυτή την εβδομάδα με καινούργια επεισόδια και τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη να εξηγεί και να σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου (Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50). 

Αυτή την εβδομάδα, τα «Εννέα μουσεία, ένα ταξίδι» μας ταξιδεύουν στον Βόλο και στο Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, το οποίο μετά τη μετατροπή του σε μουσείο, ζωντανεύει και πάλι. Εκεί, ο φακός παρακολουθεί τη διαδικασία της παραγωγής βήμα προς βήμα, ενώ μέσω μαρτυριών το παρελθόν αναβιώνει (Σάββατο 24/3, 19.00). Η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα τα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Μακεδονίας, που ιδρύθηκαν στα μέσα του 20ού αιώνα από τους Συνδέσμους Βιομηχάνων Πειραιώς και Μακεδονίας, για να προσφέρουν μόρφωση και κατάρτιση στα μελλοντικά στελέχη της ελληνικής βιομηχανίας (Τετάρτη 28/3, 21.00). 

Η σειρά «Οδύσσεια Μαγειρικής», συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι στην Ελλάδα. Στην αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ξεναγούμαστε στο αρχαιολογικό μουσείο και ανακαλύπτουμε τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα. Εκεί, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου μαγειρεύει μια ποικιλία ελληνικών ζυμαρικών (Σάββατο 24/3, 18.00).Τελευταίος προορισμός της εβδομάδας είναι η Λειβαδιά. Στο ποτάμι της πόλης, στις όχθες του οποίου έπαιζαν η Περσεφόνη και η νύμφη Έρκυνα, μαγειρεύεται ψαρόσουπα με φρέσκα βιολογικά λαχανικά, ψάρι ποσέ, ριζότο με φακές, ελιόψωμο, αλλά και τάρτα πορτοκάλι (Τρίτη 27/3,18.00).     

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00