search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24
MENU CLOSE

Επιμένει να θέτει θέμα «Τσάμηδων» ο Έντι Ράμα

23.03.2018 10:52
Επιμένει να θέτει θέμα «Τσάμηδων» ο Έντι Ράμα - Media

 

Συμφωνία με την Ελλάδα για τα ανοικτά θέματα στις σχέσεις των δυο χωρών θέλει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, επαναφέροντας ωστόσο το θέμα των Τσάμηδων.

Μιλώντας στους Financial Times o Εντι Ράμα δήλωσε πως ελπίζει ότι σύντομα θα υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα που θα λύνει τις διαφορές αναφορικά με την ΑΟΖ στο Ιόνιο και «αποζημίωση» για την περιουσία των Τσάμηδων.

«Ως το καλοκαίρι ελπίζω να λύσουμε τα πάντα», είπε προσθέτοντας ότι η χώρα του και η Ελλάδα είναι τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση κάτι που έχει μείνει ως «κληρονομιά» από το β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Ετσι 70 χρόνια ιστορίας δεν θα είναι πλέον ένα εμπόδιο στο μονοπάτι προς το μέλλον».

Ο Εντι Ράμα καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να αρχίσει συνομιλίες με τη χώρα του ως μέρος της διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην περιοχή. Είπε ότι είναι «τρελό» να αποτύχει η Ευρώπη στο να αγκαλιάσει μια περιοχή που είναι κομβική για τις μεταναστευτικές ροές και την οποία εποφθαλμιά η Ρωσία ως «στρατηγικό τρόπαιο».

Υπεραμύνεται των κατηγοριών για τα προβλήματα με τη διακίνηση ναρκωτικών και την δικαστική διαφθορά λέγοντας ότι έχει δώσει σκληρές μάχες. «Θα μου φανεί πολύ περίεργο αν η Αλβανία δεν ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις, καθώς έχουμε κάνει ακριβώς ότι μας ζητήθηκε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24