search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:55
MENU CLOSE

Νεκρός ο δράστης της ομηρείας σε σούπερ μάρκετ της Νότιας Γαλλίας (Video | Photos)

23.03.2018 11:24
Νεκρός ο δράστης της ομηρείας σε σούπερ μάρκετ της Νότιας Γαλλίας (Video | Photos) - Media

 

Αιματηρό τέλος φαίνεται ότι είχε η κατάσταση ομηρείας που βρίσκόταν σε εξέλιξη στην πόλη Τρεμπ κοντά στο Μονπελιέ στη νότια Γαλλία.

Σύφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης της εισβολής στο σουπερμάρκετ της αλυσίδας Super U είναι νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ένας άνδρας εισέβαλε οπλισμένος στο σουπερμάρκετ και αμέσως μετά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με την αστυνομία οκτώ άτομα κρατούνταν όμηροι, ενώ ο δήμαρχος της Τρεμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι υπάρχουν δύο νεκροί.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στο περιστατικό στη διάρκεια της κοινής του συνέντευξη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο τέλος της Συνόδου Κορυφής. Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση» και εξέφρασε την απόλυτη συμπαράσταση της κυβέρνησης στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που έσπευσαν στο σημείο.

Η γαλλική χωροφυλακή εξέφρασε νωρίτερα φόβους και για άλλους νεκρούς, ενώ γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για τουλάχιστον άλλο ένα θύμα της επίθεσης.

«Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», είχε δηλώσει ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Μιλούζ, αναφερόμενος στο περιστατικό, αν και αρνήθηκε να δώσει τελικό απολογισμό, ενώ επισήμανε ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει.

 

Λίγα λεπτά νωρίτερα ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά ενόπλου στην Καρκασόν τη στιγμή που έκανε τζόκινγκ με τρεις συναδέλφους του.

Συγκεκριμένα, ο δράστης τους ακολουθούσε και πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές εναντίον τους με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν από αυτούς στον ώμο.

Οι συνάδελφοί του παρείχαν τις Α’ Βοήθειες κι έπειτα τον μετέφεραν σε νοσοκομείο.Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πρόκειται για το ίδιο άτομο που μπήκε στο σουπερμάρκετ, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών με ανάρτησή του παρακαλεί να μη δημοσιευτούν πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα.

“Βοηθήστε μας! Μη διαδίδετε λαθεμένες πληροφορίες. Πριν ανακοίνωθούν νέες πληροφορίες στον εν λόγω λογαριασμό μη διαδίδετε φήμες” ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του το υπουργείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:53