search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:12
MENU CLOSE

Τα Μερομήνια αποκαλύπτουν τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

23.03.2018 12:06
Τα Μερομήνια αποκαλύπτουν τι καιρό θα κάνει το Πάσχα - Media

 

Βγήκαν τα Ημερομήνια για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα του 2018. Τα «ημερομήνια» ή και μερομήνια είναι πανάρχαια μέθοδος πρόγνωσης του καιρού.

Πως ερμηνεύονται τα Μερομήνια

Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Όταν έχει αέρα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος. Όταν υπάρχουν άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές. Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Σύμφωνα με τα Μερομήνια, τη Μεγάλη Εβδομάδα θα συνεχιστεί το χειμερινό σκηνικό του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ενώ καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν  και συνεχείς βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 °C.

Το Πάσχα 2018, ο καιρός θα είναι βροχερός. Σύμφωνα με τα Μερομήνια θα υπάρχει συννεφιά, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 °C.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09