search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:08
MENU CLOSE

Επιστροφή στο «θρόνο» για τον Ολυμπιακό, 14-8 την Γλυφάδα

24.03.2018 15:01
Επιστροφή στο «θρόνο» για τον Ολυμπιακό, 14-8 την Γλυφάδα - Media

 

Περίπου δέκα μήνες μετά το σοκ του Καρπενησίου, ο Ολυμπιακός… αποκατέστησε την τάξη και πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το 19ο κύπελλο υδατοσφαίρισης ανδρών Στον τελικό του final-4, που φιλοξενήθηκε στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν εύκολα της Γλυφάδας με 14-8 και επανήλθαν στην κορυφή. 

Ο Γιάννης Φουντούλης, που σημείωσε πέντε γκολ στον τελικό, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης, αλλά και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (επτά τέρματα στο σύνολο), ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Γιόσιπ Πάβιτς.
Για ένα οκτάλεπτο ο ΑΝΟΓ κατάφερε να προβάλλει αξιόλογη αντίσταση και μάλιστα προηγήθηκε δύο φορές (1-0 και 3-2), πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος ισόπαλη 3-3 με γκολ του Γούνα. Στο διάστημα αυτό οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη, αν και δυσκολεύονταν πολύ από την πιεστική άμυνα του Ολυμπιακού, κατάφεραν να βρουν λύσεις, δύο φορές με τον Φωτόπουλο (μία στον παίκτη παραπάνω και μία από φουνταριστό, αξιοποιώντας μία κακή έξοδο του Πάβιτς για να κλέψει τη μπάλα) και μία φορά στην κόντρα με τον ταχύτατο Παπαναστασίου. 

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως είχαν πολύ καλές επιλογές στην επίθεση και ήταν θέμα χρόνου να ξεφύγουν στο σκορ. Αυτό συνέβη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όταν οι Πειραιώτες σκόραραν στις τρεις πρώτες επιθέσεις τους, και μάλιστα στα ίσια (Ομπράντοβιτς και Μυλωνάκης από την περιφέρεια, Μουρίκης από θέση φουνταριστού).

Μετά το 6-3, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, καθώς η Γλυφάδα, αν και δεν σταμάτησε ποτέ την προσπάθεια, ήταν φανερό ότι δεν είχε τις λύσεις και την ποιότητα για να διεκδικήσει το ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά από μία αποβολή του Δελακά στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν ο ΑΝΟΓ άνοιξε το σκορ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν δέχθηκαν άλλη ποινή μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη αδυνατούσαν να περάσουν τη μπάλα στα 2μ. (αν και οι διαιτητές θα μπορούσαν σε κάποιες περιπτώσεις να χρεώσουν αποβολές στην περιφέρεια).

Η διαφορά «άνοιξε» στα τελευταία λεπτά, όπου μάλιστα ο Βλάχος απέσυρε τον Πάβιτς και χρησιμοποίησε τον Στέφανο Γαλανόπουλο, με τον Γιάννη Φουντούλη να έχει κέφια, θέλοντας να ικανοποιήσει και τους φιλάθλους της ιδιαίτερης πατρίδας του. Γούνας και Μουρίκης τον ακολούθησαν σε απόδοση, με τον Ολυμπιακό να φτάνει μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στο τελικό 14-8.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γλυφάδα): 3-3, 2-5, 0-2, 3-4

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Φωτόπουλος (π.π.), 1-1 Φουντούλης (κόντρα), 1-2 Γούνας (π.π.), Φωτόπουλος (φουνταριστός), 3-2 Παπαναστασίου (κόντρα), 3-3 Γούνας (περιφέρεια), 3-4 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια), 3-5 Μουρίκης (φουνταριστός), 3-6 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 3-7 Φουντούλης (πέναλτι), 4-7 Τζελάτης (περιφέρεια), 4-8 Μουρίκης (π.π.), 5-8 Αλβέρτης (περιφέρεια), 5-9 Φουντούλης (πέναλτι), 5-10 Φουντούλης (π.π.), 6-10 Τζελάτης (περιφέρεια), 6-11 Μουρίκης (κόντρα), 6-12 Γούνας (π.π.), 6-13 Φουντούλης (π.π.), 7-13 Αλεξίου (φουνταριστός), 8-13 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 8-14 Ομπράντοβιτς (κόντρα).

Η Γλυφάδα είχε 1/2 με παίκτη παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θεση φουνταριστού και 1 στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός είχε  5/7 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 3 στην κόντρα.

Διαιτητές: Αχλαδιώτης, Σπανούδης

Οι συνθέσεις: 
ΓΛΥΦΑΔΑ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς, Τζελάτης 2, Παπανικολάου, Αλεξίου 1, Παπασηφάκης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος, Ρομπόπουλος, Χατζηγούλας, Αλβέρτης 1, Φωτόπουλος 2, Σκουμπάκης 1, Σαλτερής, Λεμπέσης, Γαλάνης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 5, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μουρίκης 3, Γούνας 3, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:08