search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:13
MENU CLOSE

Γαβρόγλου κατά ΣτΕ: Οι διακριθέντες αθλητές πρέπει να συνεχίσουν να έχουν προνόμια

26.03.2018 09:37
Γαβρόγλου κατά  ΣτΕ: Οι διακριθέντες αθλητές πρέπει να συνεχίσουν να έχουν προνόμια - Media

 

«Οι διακριθέντες αθλητές πρέπει να συνεχίσουν να έχουν προνόμια» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε ότι παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, η ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

«Το ΣτΕ έρχεται να αμφισβητήσει έναν νόμο που ψηφίστηκε το 1992. Εμείς είμαστε σαφέστατοι ότι οι διακριθέντες αθλητές πρέπει να συνεχίσουν να έχουν αυτά τα προνόμια, ότι αυτό ενισχύει πάρα πολύ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Πρέπει να μελετήσουμε το σκεπτικό. Θα κάνουμε το παν για να μπορέσουμε να βρούμε λύση».

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κάνουμε πίσω στα Θρησκευτικά»

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών ο υπουργός τόνισε:

«Έχουμε αρχίσει μία διαδικασία μεταρρύθμισης του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αυτό γίνεται σε συνεννόηση με όλους τους φορείς. Είναι μία επιστημονική συζήτηση που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κάνουμε πίσω στα Θρησκευτικά».

«Το υπουργείο έχει αποδείξει ότι σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ, ανεξάρτητα το πώς τις κρίνει. Η συγκεκριμένη δεν αφορά το μάθημα, αλλά μία υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού, κ. Φίλη, η οποία πρακτικά είχε επιπτώσεις στο περσινό μάθημα, όχι σε αυτό που γίνεται φέτος και θα γίνει του χρόνου. Άρα δεν υπάρχει θέμα ασέβειας ως προς τις αποφάσεις. Υπάρχει βεβαίως μία κρίση, μία αποτίμηση» σημείωσε.

«Αυξημένος σε σχέση με πέρυσι θα είναι ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Παράλληλα ο υπουργός έκανε λόγο για «λελογισμένη αύξηση» του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με τον περυσινό αριθμό και ενημέρωσε ότι η επίσημη ανακοίνωση θα έχει γίνει έως την Τετάρτη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα υπάρξουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, ο ανέφερε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό και το σύστημα προσλήψεων θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αναφορικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε:

«Ελπίζουμε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Ιούνιο του 2020». Θα αφορά, δηλαδή, τους σημερινούς μαθητές της Α’ λυκείου.

Τέλος, όσον αφορά τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών των Μαθηματικών και της Ιστορίας, ο υπουργός ανέφερε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά «θα ξεδιπλωθούν οι αλλαγές» στη Β’ λυκείου, δοκιμαστικά, και αναλόγως των αποτελεσμάτων της εφαρμογής τους, θα προχωρήσει το υπουργείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:08