search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:26
MENU CLOSE

Αλ. Χαρίτσης: Περιμένουμε εξελίξεις για στρατηγικό επενδυτή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

26.03.2018 10:45
Χαρίτσης για Σύνοδο: Δεν υπάρχουν οι κυρώσεις στο κείμενο της απόφασης - Όχι πανηγυρισμοί  - Media

 

Το πρωί της Δευτέρας «κάναμε μία αναλυτική συζήτηση με τους τευτλοπαραγωγούς, τους παρουσιάσαμε την κατάσταση ως έχει σήμερα. Είναι σε μία κατάσταση δύσκολη, πιεσμένη, κανείς δεν το αμφισβητεί. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί ως πρώτη προτεραιότητα σε κεντρικό επίπεδο να βρεθεί μία λύση, κατ’ αρχάς για την αποπληρωμή τους και κατά δεύτερον -και γίνεται αγώνας δρόμου καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει- να διασφαλίσουμε ότι και φέτος θα υπάρξει τευτλοκαλλιέργεια και η καμπάνια της νέας χρονιάς», είπε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο”.

Εκτίμησε ότι «αυτά που συζητήσαμε έγιναν δεκτά ως βάση» και προσέθεσε ότι «ανανεώσαμε το ραντεβού για την Τετάρτη», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «περιμένουμε εξελίξεις σήμερα και αύριο, ώστε με τα νέα δεδομένα στα χέρια μας να μπορέσουμε να συζητήσουμε και πάλι με τους τευτλοπαραγωγούς».

Διευκρινίζοντας το παραπάνω ο ίδιος είπε ότι «οι εξελίξεις αυτές έχουν να κάνουν με το κατά πόσο θα καταλήξει μία συμφωνία που βρίσκεται υπό συζήτηση με στρατηγικό επενδυτή. Εφόσον καταλήξει, θα συζητήσουμε με τους τευτλοπαραγωγούς σε άλλη βάση την Τετάρτη. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να βρεθεί μία λύση πάρα πολύ γρήγορα».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «γνωρίζουν όλοι πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σε μία επιχείρηση που τα προηγούμενα χρόνια φορτώθηκε με υπέρογκα χρέη, με κακοδιαχείριση που την οδήγησε στο χείλος της καταστροφής. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, για να υπάρχει τευτλοπαραγωγή στη χώρα, να είναι τα εργοστάσια ανοιχτά και να μπορεί μία τόσο σημαντική βιομηχανία όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να συνεχίσει λειτουργεί με βιώσιμο τρόπο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25