search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47
MENU CLOSE

«Κόλαση» στην Αλβανία: Σφοδρές αντιδράσεις για τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους

26.03.2018 13:32
«Κόλαση» στην Αλβανία: Σφοδρές αντιδράσεις για τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους - Media
 
Από τις 15 Απριλίου οι οδηγοί που ταξιδεύουν στον αυτοκινητόδρομο Durres-Kukes, γνωστό και ως Εθνική Οδός του Αλβανικού Εθνούς, θα πρέπει να πληρώνουν για πρώτη φορά διόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Ενέργειας της Αλβανίας. Οι τεχνικές δοκιμές που ξεκίνησαν χθες Κυριακή θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες. Μετά το πέρας των δοκιμών κάθε οδηγός που διασχίζει την εθνική οδό θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο 5 ευρώ.
 
Η είδηση προκάλεσε ανησυχίες για το αυξανόμενο κόστος στους κατοίκους της περιοχής, μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, αλλά και για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στους τουρίστες από το Κόσοβο οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου όλων των αλλοδαπών που επισκέπτονται την Αλβανία. Η αντιπολίτευση έσπευσε να ανακοινώσει οτι όταν έρθει στην εξουσία, θα άρει το μέτρο αυτό. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προειδοποιήσει οτι θα πραγματοποιήσουν κλιμακούμενες διαμαρτυρίες καθώς, όπως λένε, δεν μπορούν να πληρώνουν 10 ευρώ μόνο για να πάνε στην πρωτεύουσα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
 
Επίσης οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παράλληλα της εθνικής οδού υποστηρίζουν οτι τα διόδια θα αυξήσουν το κόστος μεταφοράς των προϊόντων τους, ειδικά εξαιτίας του υψηλού φόρου στα φορτηγά και στα ρυμουλκούμενα. Ωστόσο, οι αλβανικές αρχές υποστηρίζουν οτι η τοποθέτηση διοδίων είναι απαραίτητη καθώς θα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση του αυτοκινητόδρομου.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47