search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:00
MENU CLOSE

Εικόνα που σοκάρει: Όλη η Ελλάδα στον κλοιό της σκόνης (Photo)

26.03.2018 14:49
Εικόνα που σοκάρει: Όλη η Ελλάδα στον κλοιό της σκόνης (Photo) - Media
 
Ανησυχία έχει προκαλέσει το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που πλήττει έντονα τις τελευταίες ημέρες αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα την Κρήτη.
 
“Το επεισόδιο σκόνης που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες και ειδικά την Πέμπτη 22/3, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί”, ανέφερε μιλώντας στο enikos.gr, ο αναπληρωτής καθηγητής και Διευθυντής του εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ανδρέας Καζαντζίδης.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι δύο σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνλων, σε Μεθώνη και Χανιά, το πρωί της Δευτέρας υπήρχαν στην ατμόσφαιρα αντίστοιχα 179 και 44 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα.
Κάπως έτσι “είδε” την αφρικανική σκόνη σήμερα το πρωί ο δορυφόρος της NASA, Terra, σε φωτογραφία που έστειλε ο μετεωρολόγος του Realfm 97,8 και της Real News, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
 
Πηγή: enikos.gr/Real FM
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:59