search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:03
MENU CLOSE

Δυσοίωνες προβλέψεις από Νομπελίστα οικονομολογό: Έρχεται νέα παγκόσμια κρίση

26.03.2018 15:09
Δυσοίωνες προβλέψεις από Νομπελίστα οικονομολογό: Έρχεται νέα παγκόσμια κρίση - Media

 

Εφιαλτικές προβλέψεις για το κοντινό μέλλον έκανε κορυφαίος οικονομολόγος, μιλώντας στο Κινεζικό Αναπτυξιακό Φόρουμ, καθώς εκτίμησε ότι οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα οδηγήσουν σε νέα παγκόσμια κρίση.

Ο Ρόμπερτ Σίλερ, ο οποίος έλαβε το 2013 το Νόμπελ Οικονομίας, σχολιάζοντας του δασμούς που η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να βάλει στα κινέζικα προϊόντα, σημείωσε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος οικονομικού πολέμου.

Ο Σίλερ υπογράμμισε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν είναι έτοιμες να διακόψουν τους δεσμούς τους με τους κινέζους παρόχους τους και τόνισε ότι το άμεσο αποτέλεσμα των δασμών θα είναι «οικονομική κρίση, καθώς αυτές οι επιχειρήσεις στηρίζονται στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Έχουν αναπτύξει ένα εξειδικευμένο προσωπικό και μεθοδολογίες και θα πρέπει να ψάξουν αυτά τα πράγματα σε άλλες χώρες, αν επιβληθούν οι δασμοί».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η έντονη ρητορική και από τις δύο πλευρές, μπορεί να οδηγήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, γεγονός που θα συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες οικονομίες της Δύσης. 

Πληροφορίες: Sputnik

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:02