search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23
MENU CLOSE

Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ: Αυτές είναι οι νέες της δράσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας (Photos)

26.03.2018 18:17
ΟΠΑΠ Game Time ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Γιώργος Συρίγος αναλύει Ευρωλίγκα, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Ολυμπιακό - Media

 

Τις νέες πρωτοβουλίες του προγράμματος «Δομές Ευθύνης» παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, η Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εταιρικής υπευθυνότητας το οποίο η ΠΑΝΓΑΙΑ «υπηρετεί» από το 2016 με σημαντικές δράσεις προς την κοινωνία. Όπως ανακοίνωσε, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΝΓΑΙΑ, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση της δεύτερης και ακόμα πιο φιλόδοξης φάσης του προγράμματος «Δομές Ευθύνης» αναλαμβάνοντας:

– Την επισκευή και αναβάθμιση του κτηρίου που στεγάζει τα εργαστήρια Χημείας και Βιολογίας του Γυμνασίου και Λυκείου Σύμης και τμήμα του προαύλιου χώρου του κτηριακού συγκροτήματος. Το κτήριο και ο προαύλιος χώρος αυτού, υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το νησί. Ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας ευχαρίστησε για την συμβολή της Πανγαία στην αποκατάσταση των ζημιών και εξέφρασε πόσο σημαντική είναι η συμβολή της στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας.

– Την ενίσχυση των δομών των Παιδικών Χωριών SOS στη Βάρη. Η ΠΑΝΓΑΙΑ θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του χωριού στη Βάρη, που στεγάζει 72 παιδιά σε 12 ομάδες – οικογένειες. Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας τόνισε την σημαντικότητα της ευαισθητοποίησης και στήριξης της Πανγαία στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS και της προσφοράς στα παιδιά που τόσο έχουν ανάγκη.

– Τα έργα συντήρησης στον κεντρικό ξενώνα του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα». Ο σύλλογος λειτουργεί 3 ξενώνες στην Αθήνα και φιλοξενεί σε αυτούς 52 οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία. Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Φλόγα», κ. Μαρία Τριφωνίδου δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή η ένταξη του Συλλόγου στην οικογένεια της Πανγαία και ευχαρίστησε για «την ουσιαστική, αλλά και ταυτόχρονα διακριτική παρουσία στο δύσκολο έργο του Συλλόγου».

– Την κτηριακή αναβάθμιση των χώρων της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για το εργαστήριο από το οποίο περνούν και εξιχνιάζονται οι σημαντικότερες εγκληματολογικές υποθέσεις της χώρας. Η υποστράτηγος Δρ. Πηνελόπη Μηνιάτη, Διευθυντής Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε δηλώσεις της ανέφερε πως η συγκεκριμένη Διεύθυνση είναι μια διαπιστευμένη δομή με ένα ευρύ φάσμα δράσεων που αγγίζουν την κοινωνία και ευχαρίστησε την Πανγαία για την τόσο σημαντική συνδρομή της.

– Την κτηριακή αναβάθμιση του Γηροκομείου Αθηνάς & Λαζάρου Ρίζου στην Καστοριά. Το μοναδικό ίδρυμα του είδους του, στη συγκεκριμένη περιφέρεια. H κ. Βασιλική Παράσχου, υπεύθυνη του Γηροκομείου Καστοριάς, ευχαρίστησε την Πανγαία για το ανέλπιστο, όπως το χαρακτήρισε, δώρο προς το Γηροκομείο σε μια απομακρυσμένη περιοχή, όπως είναι η Καστοριά.

Σημαντικές, τέλος, είναι οι παρεμβάσεις της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ και στον αθλητισμό (σ.σ. αναφέρονται σε άλλο τηλεγράφημα που μεταδόθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ νωρίτερα σήμερα)

Ο κ. Καρυτινός ανέλυσε τη φιλοσοφία και τις δράσεις του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, σημειώνοντας πως: «οι αριθμοί δεν αρκούν αν δεν έχουν μια κοινωνική ανταπόδοση. Γι’ αυτό, συστηματικά, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, εστιάζοντας κυρίως σε υποδομές που σχετίζονται με το αντικείμενό μας, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας για το κοινό καλό».

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Δεν θεωρούμε αυτή την «κοινωνική επιστροφή» όπως την αποκαλούμε, ως υποχρέωση, αλλά ως αυτονόητη ανάγκη  που πηγάζει μέσα από τη φιλοσοφία της εταιρικής μας διακυβέρνησης, αλλά και τις θεμελιώδεις αξίες που μοιραζόμαστε οι άνθρωποι της ΠΑΝΓΑΙΑ. Την αρχή της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, που συμβάλει στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.  Υπηρετούμε τους εταιρικούς μας στόχους επιτυγχάνοντας θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Δεν επενδύουμε μόνο στο real estate. Επενδύουμε και στην κοινωνία».

«Η εταιρεία, μέσω των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, περνάει μέρος από τα κέρδη της ως κοινωνικό μέρισμα εκεί που υπάρχει ανάγκη» δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΝΓΑΙΑ, κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, σημειώνοντας πως «πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και η εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει με την ίδια προσήλωση».

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος συνεχάρη την Εθνική Πανγαία για το σημαντικό έργο της, το οποίο «επικεντρώνει σε περιπτώσεις που υπάρχει πραγματική ανάγκη», και ευχήθηκε τη συνέχιση των δράσεων με την ίδια αποτελεσματικότητα. Τόνισε δε ότι οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου χώρου που γίνονται αποδέκτες αυτών των δράσεων πρέπει να το κάνουν με απόλυτη διαφάνεια στη χρήση των πόρων. Από την πλευρά της, η Μαρία Ηλιοπούλου, Αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων για το Παιδί εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του έργου, διότι δημιουργήθηκε ένας χώρος βασισμένος σε όλες τις επιστημονικές προδιαγραφές για παιδιά με αναπηρία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από το 2016 που ξεκίνησε η πρώτη φάση των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας η ΠΑΝΓΑΙΑ ανέλαβε και ολοκλήρωσε:

– την κτηριακή και λειτουργική αναβάθμιση του Κοινοτικού Καταστήματος της Ειδομένης μετά την ολική καταστροφή που υπέστη στο ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης

– την  κτηριακή αναβάθμιση, καθώς και την αγορά και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού του Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Νικοπόλεως.

– την αγορά και εξοπλισμό κινητής ιατρικής μονάδας, για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα,

– την κάλυψη μέρους των άμεσων πρώτων αναγκών για την εγκατάσταση και διαμονή των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου

– την ανανέωση τον εκσυγχρονισμό και την αγορά εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών για το Επαγγελματικό Λύκειο Σιδηροκάστρου.

– την ενίσχυση των υποδομών λειτουργίας του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλλιθέας για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία.

– την υποστήριξη του επί πέντε χρόνια πρωταθλητή ιστιοπλοΐας ΑμεΑ Στράτο Αχλάτη (δράση που συνεχίζεται και στην επόμενη φάση του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας).

– την υποστήριξη του Olympus Marathon (δράση που συνεχίζεται και στην επόμενη φάση του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18