search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:00
MENU CLOSE

Ικανοποίηση Μαξίμου για το μήνυμα Τουσκ – Γιούνκερ σε Ερντογάν

26.03.2018 20:05
Μαξίμου: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Σταϊκούρας  - Media

 

Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από το αποτέλεσμα της Συνόδου ΕΕ -Τουρκίας στη Βάρνα και ειδικότερα για το γεγονός – όπως σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σε μια πρώτη αντίδραση –  ότι “για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις χωρίς πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές στην Αθήνα, Τουσκ και Γιούνκερ, στον απόηχο της Συνόδου της Πέμπτης, έθεσαν επιτακτικά το θέμα των δύο στρατιωτικών ως όρο για την πρόοδο της ευρωτουρκικής ατζέντας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μόνο για αυτό το θέμα συζητούσαν με τον Τούρκο Πρόεδρο για 20 λεπτά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Ερντογάν άφησε ανοιχτό παράθυρο για λύση χωρίς όμως να δεσμευθεί.

Επισημαίνεται ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου των Τουσκ, Γιούνκερ και Ερντογάν, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να επιλυθεί το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τόνισε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την Τουρκία ότι θα επιλύσει το ζήτημα πριν το Ορθόδοξο Πάσχα. Υπογράμμισε επίσης ότι για να μπορέσει η Τουρκία να προχωρήσει στην ενταξιακή της πορεία πρέπει να βελτιώσει τις σχέσεις της με δύο χώρες-μέλη της ΕΕ, την Κύπρο και με την Ελλάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:00