search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:03
MENU CLOSE

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό συνταγματικό κράτος

27.03.2018 05:46
Ερντογάν: Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό συνταγματικό κράτος - Media

 

Στη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στη βουλγαρική πόλη της Βάρνας της Μαύρης Θάλασσας, και οι δύο πλευρές απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία σε σημαντικά θέματα ,εκτιμά η γερμανική FAZ Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τούσκ είπε, μετά τις συνομιλίες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η ΕΕ εξακολουθεί να ανησυχεί για το κράτος δικαίου στην Τουρκία. Επέκρινε επίσης την κράτηση πολιτών της ΕΕ στη χώρα και τον Τουρκικό αποκλεισμό θαλάσσιων οικοπέδων στην Κύπρο. Αναφερε ακόμη την ανησυχία της ΕΕ για την τουρκική στρατιωτική δράση στη Συρία.

Ωστόσο, ο Ερντογάν εμφανιστηκε αισιόδοξος ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ θα μπορούσαν να βελτιωθούν ξανά. «Ελπίζουμε ότι έχουμε αφήσει το δύσκολο χρόνο πίσω στις σχέσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο Ερντογάν τόνισε ότι από το 1963 η Τουρκία επιδιώκει την ένταξη στην ΕΕ και εξακολουθεί να είναι υποψήφια χώρα.

Ο Ερντογάν τάχθηκε υπέρ της ταχείας αντιμετώπισης του θεματος της τελωνειακής ένωσης της Άγκυρας με την ΕΕ, εξαιρώντας πολιτικές πτυχές. Επισημαίνει ότι τον Φεβρουάριο η κυβέρνησή του υπέβαλε προτάσεις στην ΕΕ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να εκπληρώσει τις συνθήκες για την απελευθέρωση των θεωρήσεων. Η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα,είπε .

Ο τούρκος πρόεδρος υποστηριξε οτι : «Η Τουρκία είναι ενα δημοκρατικό κράτος δικαίου, σεβεται ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματα» Αμφισβήτησε μάλιστα τον τουρκικό αποκλεισμό θαλασσιων οικοπέδων στην Κύπρο, λεγοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01