search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:28
MENU CLOSE

Τουρκία: Παραμένουν προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας οι δύο στρατιωτικοί

27.03.2018 09:32
Τουρκία: Παραμένουν προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας οι δύο στρατιωτικοί - Media

 

Να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, αποφάσισε το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν μόμιμη διεύθυνση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές από το πρακτορείο «Αναντολού», σήμερα το μεσημέρι οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, ζητώντας να αντικατασταθεί η προφυλάκιση από όρους κατ’ οίκον περιορισμού.

Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην γείτονα.

Ελπίδες για θετική εξέλιξη είχαν δημιουργηθεί νωρίτερα στον απόηχο της ευρωτουρκικής Συνόδου της Βάρνας, όπου οι Ευρωπαίοι, με προεξάρχοντα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα. 

Αναφερόμενος στο μεταξύ στις δηλώσεις του περί ομηρίας των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «δυστυχώς δικαιώθηκα, όπως φάνηκε και στη Σύνοδο της Βάρνας». «Είναι 26 μέρες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς κατηγορητήριο» είπε. «Οι έλληνες στρατιωτικοί είναι και ευρωπαίοι και νατοϊκοί στρατιωτικοί» σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος. 

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, θα επισκέπτονταν την Παρασκευή τον εισαγγελέα, για τα «επόμενα βήματα» όσον αφορά την προφυλάκιση των δύο νέων

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:26