search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:03
MENU CLOSE

Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα ζώα μετά τις αντιδράσεις

27.03.2018 10:02
Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα ζώα μετά τις αντιδράσεις - Media

Το Νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

To Υπουργείο θα προβεί σε σειρά «διορθωτικών» αλλαγών στις διατάξεις που προκάλεσαν σάλο στους φιλόζωους, και όχι μόνο, πολίτες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου το νομοσχέδιο αποσύρεται «προς το παρόν» από τη διαβούλευση, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που «αναδείχθηκαν από την έως τώρα διαδικασία».  

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε ότι το ν/σ ότι θα επανέλθει προς διαβούλευση όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις. 

Το επίμαχο ν/σ που απέσυρε το ΥΠΑΑΤ περιείχε σωρεία παράλογων διατάξεων τόσο για τα δεσποζόμενα ζώα όσο και για τα αδέσποτα.

Ικανοποίηση των φιλοζωικών οργανώσεων

Την ικανοποίηση τους για την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποσύρει το νομοσχέδιο του για την προστασία των ζώων συντροφιάς εξέφρασαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέλη φιλοζωικών ομοσπονδιών και οργανώσεων.

Η γραμματέας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Μαρία Χουστουλάκη, σε δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως η απόσυρση του νομοσχεδίου αποτελεί μια δικαίωση για όλους του φιλόζωους.

Από την πλευρά της η Δάφνη Μαυρογιώργου, διευθύντρια της Animal Action, δήλωσε: «Είναι μία προσωρινή νίκη γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να δρομολογηθεί με διαφάνεια και επιστημονικότητα η θεσμική θωράκιση των ζώων συντροφιάς».

Η εκπρόσωπος του σωματείου «Dog’s Voice», Έλενα Δέδε, επισήμανε ότι «είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Το μεγάλο στοίχημα για μία σωστή νομοθεσία για τα ζώα στην Ελλάδα είναι να συμφωνήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς».

Τέλος ο Γιώργος Μήλιας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φιλοζωικού σωματείου «stray.gr», είπε ότι πρόκειται για «μία νίκη του φιλοζωικού κινήματος. Ξεσηκωθήκαμε και μάλιστα σε ένα ψήφισμα που έχει ανέβει στο διαδίκτυο συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 υπογραφές μέσα σε λίγες ώρες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24