search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:03
MENU CLOSE

Ισόβια στην «σατανική» παπαδιά και τον εραστή της για τη δολοφονία του ιερέα (Photos)

27.03.2018 15:35
Κρήτη: Δικάζεται 45χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε με ψαλίδι τον φίλο της - Media
 
Σε ισόβια καταδικάστηκαν η παπαδιά και ο εραστής της για την δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα το 2013 στο εφετείο της Πάτρας. Ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια επιπλέον για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Η παπαδιά κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ η αδελφή του ιερέα δήλωσε ανακουφισμένη.
Υπενθυμίζεται ότι η παπαδιά και o εραστής της τον Ιούνιο του 2013 είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για το έγκλημα. Ως φυσικός αυτουργός κατηγορείται ο εραστής της συζύγου του ιερέα, ενώ ως ηθική αυτουργός η ίδια η παπαδιά.
 
 
Στην απολογία του, ο άνδρας που σκότωσε τον ιερέα είπε ότι «το να τον σκοτώσω θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο». Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι πάτησε τη σκανδάλη υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία έγινε βάση σχεδίου που είχε οργανωθεί από την παπαδιά. Όπως ανέφερε, αρχικά, όταν η ερωμένη του είπε ότι ο σύζυγος τη χτυπά εκείνος της πρότεινε να χωρίσει, ωστόσο εκείνη του απάντησε ότι δεν πρόκειται να το κάνει προκειμένου να μη χάσει την περιουσία της.
 
«Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν».
Ξεσπώντας σε λυγμούς είπε ότι από τη δολοφονία δεν είχε να κερδίσει τίποτα: «Μου έλεγε ότι δε νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δεν τη βοηθούσα και ότι δεν την αγαπούσα. Το να τον σκοτώσω θα ήταν η απόδειξη της αγάπης μου» ανέφερε στην απολογία του. Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο τα πήρε όλα πάνω του στο πρωτόδικο δικαστήριο τόνισε ότι η ερωμένη του είχε τάξει ότι θα τον βγάλει έξω επιστρατεύοντας τους καλύτερους δικηγόρους.
 
Η δεύτερη κατηγορούμενη, σύζυγος του ιερέα, κατηγορούμενη ως ηθική αυτουργός ανθρωποκτονίας από πρόθεση ανέφερε ότι πάντα βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της και ότι μόνοι αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες, χωρίς εκείνη να έχει κανένα πρόβλημα ή παράπονο από τον ιερέα.
 
«Ακόμα και όταν πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας και να μετακομίσουμε στο χωριό το δέχτηκα» ανέφερε τονίζοντας ότι είχε ελευθερία και ότι μπορούσε να κάνει ό,τι επιθυμούσε. Στο τέλος της απολογίας της η παπαδιά ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε ότι όλα έγιναν άθελα της.
 
«Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια… ενώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους». Η παπαδιά που παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον άντρα που σκότωσε το σύζυγό της υποστήριξε ότι το είχε αρνηθεί αρχικά επειδή ντρεπόταν τα παιδιά της.
Δεν κατάφερε να εξηγήσει στον εισαγγελέα γιατί την ημέρα του φόνου κάλεσε έναν άντρα που την απειλούσε στις 8 το πρωί ούτε γιατί ο κατηγορούμενος την απειλούσε μόνο τηλεφωνικά ούτε και γιατί σε μηνύματα που εκείνη του έστελνε τον αποκαλούσε «αγάπη μου».
 
Βέβαια όπως τόνισε ο εισαγγελέας σε κανένα μήνυμα προς τον εραστή της δε του ζητούσε να σκοτώσει τον ιερέα. Η παπαδιά υποστήριξε επίσης ότι κάτω από την πίεση των απειλών μίλησε στον σύζυγό της για την εξωσυζυγική της σχέση και εκείνος της είπε να πάνε και να τα λύσουν όλα και ότι το σημείο στο οποίο σταμάτησαν και στο οποίο έγινε η δολοφονία το υπέδειξε ο παπάς.
 
Μετά τη στυγερή δολοφονία, όπως φάνηκε μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου η παπαδιά και ο εραστής μίλησαν στο τηλέφωνο για 17 λεπτά κατά τα οποία σύμφωνα με την παπαδιά, ο δολοφόνος του ιερέα την απειλούσε ότι αν πει στην αστυνομία ότι εκείνος ήταν ο δολοφόνος θα έκανε κακό στα παιδιά της.
 
Πηγή: thebest.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:03