search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:06
MENU CLOSE

Σοκ για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Απειλούνται με πέντε χρόνια φυλακή, λέει το Anadolu

27.03.2018 16:12
Απόφαση-σοκ: Απορρίφθηκε η νέα αίτηση αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών - Media

 

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την απόρριψη από το τουρκικό δικαστήριο της αίτησης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο δικαστική πηγή, η τιμωρία που προβλέπεται για τις πράξεις που φέρονται να έχουν διαπράξει οι στρατιωτικοί, είναι πέντε χρόνια φυλακή.
 
«Το δικαστήριο επέκτεινε την κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι συνελήφθησαν όταν πέρασαν τα σύνορα στη Βορειοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με μια δικαστική πηγή. Το δικαστήριο σημείωσε ότι από τη στιγμή που οι στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία, μπορούν να διαφύγουν όταν απελευθερωθούν, δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
 
Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι το έγκλημα έχει διαπραχθεί από τους υπόπτους και η τιμωρία που αντιμετωπίζουν για την πράξη αυτή είναι 5 χρόνια φυλάκισης, πρόσθεσε η ίδια πηγή» αναφέρει το δημοσίευμα ενώ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι οι αξιωματικοί κρατούνται έπειτα από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία. Η λέξη ακούσια μάλιστα χρησιμοποιείται μέσα σε εισαγωγικά.
 
«Οι δύο Έλληνες στρατιώτες είχαν τεθεί υπό κράτηση νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την “ακούσια” διέλευση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία» γράφει το Anadolu.
 
Εν τω μεταξύ, ένσταση επί της αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27 ημέρες προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, αναμένεται να καταθέσουν την Τετάρτη σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνήγοροί τους.
 
Το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό βάση της ίδιας με την πρώτη, απόρριψη αιτιολογίας, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05