search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:13
MENU CLOSE

Θρίλερ με την κατάθεση Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο: Η άρνηση, οι πιέσεις και η υποχώρηση

27.03.2018 18:47
Σοκαρισμένοι οι εκπρόσωποι οργανώσεων μετά τη συνάντησή τους με τον Ζάκερμπεργκ - Media

 

Χαρακτηριστικά θρίλερ αποκτά η κατάθεση του ιδρυτή και CEO του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο αμερικανικό Κογκρέσο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica και της συμμετοχής του γίγαντα των social media σε αυτό.

Ο Ζάκερμπεργκ συμφώνησε να καταθέσει κατ’ αρχάς στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα συμβεί μέσα στον Απρίλιο, χωρίς να έχει ακόμα καθοριστεί η ημερομηνία.

Επίσης, αναμένεται να καταθέσει και σε άλλες επιτροπές του Κογκρέσου, ενώ ήδη η αμερικανική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) ανακοίνωσε ότι διερευνά τον τρόπο με τον οποίο το Facebook διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένων των χρηστών του.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι NY Times, η τελική απόφαση του Ζάκερμπεργκ ήταν αποτέλεσμα ασφυκτικών πιέσεων, καθώς αρχικά ο δημιουργός του Facebook δεν ήθελε να καταθέσει στο Κογκρέσο και αναζητούσε τρόπο να στείλει κάποιο κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας.

Τελικά, ο Ζάκερμπεργκ πείστηκε μετά από έντονες πιέσεις και ενώπιον της έντονης κατακραυγής κατά του Facebook μετά τις αποκαλύψεις, αλλά και της κατάρρευσης της μετοχής της εταιρείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:11