search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:06
MENU CLOSE

Αγώνας δρόμου για τα 75 ανοιχτά προαπαιτούμενα που μπορεί να φέρουν καθυστερήσεις στην έξοδο από το Μνημόνιο

28.03.2018 05:48
Διαπραγμάτευση: Σε 75 ημέρες πρέπει να κλείσουν 76 προαπαιτούμενα - Media

 

Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που έγινε, χθες το βράδυ, στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων των θεσμών. 

Ερωτηθείς, αμέσως μετά, κυβερνητικός αξιωματούχος για τα προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε πως «είναι ένα δύσκολο σημείο που έχει πολλά τεχνικά θέματα. Αλλά δεν νομίζω ότι δεν θα προλάβουμε μέχρι τον Ιούνιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προαπαιτούμενων ιδιαίτερα χρονοβόρα θεωρούνται αυτά που σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις (ειδικά στην ενέργεια), το κτηματολόγιο, τη στελέχωση του Δημοσίου με νέους διευθυντές κ.λπ. Σημειώνεται ότι, χθες το μεσημέρι, πηγές του υπουργείου Οικονομικών (αναφερόμενες σε δημοσιεύματα, τα οποία, επικαλούμενα κοινοτικούς αξιωματούχους, έκαναν λόγο για συμφωνία με τους θεσμούς τον Ιούλιο) δήλωσαν πως «σταθερός προσανατολισμός όλων είναι η 21η Ιουνίου για συνολική συμφωνία σε 4η αξιολόγηση, χρέος, μέθοδο εξόδου και ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης».

Στην ουσία, στην κυβέρνηση δεν ανησυχούν μόνο για τη ΔΕΗ, αλλά και για άλλα 75 εκκρεμή ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες διαπιστώθηκε έχουν ολοκληρωθεί μόλις τα 12.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:06