search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17
MENU CLOSE

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πεκίνου: Βραβευμένη με Όσκαρ ταινία έμεινε εκτός λόγω αυστηροποίησης των κανονισμών

28.03.2018 06:49
Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πεκίνου: Βραβευμένη με Όσκαρ ταινία έμεινε εκτός λόγω αυστηροποίησης των κανονισμών - Media

 

Αυστηροποίηση κανονισμών στον κόσμο του κινηματογράφου στην Κίνα: οι καινούργιες ρυθμιστικές αρχές – ως προς το τι είναι «ορθόν και πρέπον» – δεν ενέκριναν τη συμμετοχή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου» στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Πεκίνου.

Καινούργιες ρυθμιστικές αρχές; Ναι, καθώς ο επιβλέπων θεσμός είναι, πλέον, το Τμήμα Προπαγάνδας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ.

Παρά το διαβόητο παρελθόν της Κίνας όσον αφορά τη λογοκρισία – σεξ, βία και προβολή της εικόνας της Κίνας, οι αρχές έως τώρα είχαν ανάμεικτη αντίδραση όταν το περιεχόμενο αναφερόταν σε ομοφυλοφιλία ή θέματα ΛΟΑΤΚΙ. Τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο η επίσημη China Netcasting Association, εξέδωσε κανονισμό που απαγορεύει σε προμηθευτές περιεχομένου στο διαδίκτυο να μεταδίδουν προγράμματα «που παρουσιάζουν μη φυσιολογικές σεξουαλικές σχέσεις και συμπεριφορά». Σε αυτές περιλαμβάνονταν και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις, όπως είχε τότε σημειώσει το αμερικανικό Brookings Institute (ας σημειωθεί επίσης ότι υπάρχουν περί τα 70 εκατομμύρια ΛΟΑΤΚΙ στην Κίνα).

Σύμφωνα με το Deadline, την περασμένη εβδομάδα, η China Film Group είπε ότι η ανάθεση της επιτήρησης της κινηματογραφικής παραγωγής στο Τμήμα Προπαγάνδας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ είναι τρόπος για να μεγιστοποιηθεί ο ρόλος των κινηματογραφικών ταινιών στην άσκηση προπαγάνδας, στις ιδέες, στην κουλτούρα και στη διασκέδαση, καθώς επίσης και για να αναπτυχθεί μια πιο επιτυχής κινηματογραφική βιομηχανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16