30/03/2020 11:24:22

Αδειάζει η κυβέρνηση τον Κατσίκη - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Αδειάζει η κυβέρνηση τον Κατσίκη - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση - Media

 

Αδειάζουν από την κυβέρνηση  τον βουλευτή τον ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη μετά τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ περί ανταλλαγής των τούρκων Αξιωματικών που κρατούνται στην Αθήνα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, δηλώσεις που προξένησαν αντιδράσεις. 

Ειδικότερα σχολιάζουν πως "ούτε κατά διάνοια η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τις δηλώσεις Κατσίκη" περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ αρνούνται κατηγορηματικά τα περί "λαγού" για τα οποία διερωτάται σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε πρωινές δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ σχολίασε την είδηση της Τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ πως ο Ερντογάν συσχέτισε το θέμα των δύο ελλήνων με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, λέγοντας πως πρόκειται για πρόταση ανταλλαγής που πρέπει να εξεταστεί. Μάλιστα, αντέδρασε μέχρι και ο έτερος "σκληροπυρηνικός" βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών. Ο Κ. Κατσίκης επανήλθε διευκρινίζοντας ότι εκφράζει "προσωπική άποψη".

Στο μεταξύτο ΚΚΕ με ανακοίνωσή του  καταδικάζει τις δηλώσεις Κατσίκη ως "επικίνδυνες" και διερωτάται αν λειτουργέι ως κυβερνητικός "λαγός": Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπότθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως λαγός..."

"Όσοι υιοθετούν την άποψη Ερντογάν περί 'ανταλλαγής' προσφέρουν κακές υπηρεσίες» σχολίασε και ο Σταύρος Θεοδωράκης στο twitter προσθέτοντας πως "ο 2 Έλληνες που κρατούνται άδικα και οι 8 Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο ΔΕΝ είναι αιχμάλωτοι για να ανταλλαγούν. Οι 2 πρέπει να ελευθερωθούν και οι 8 να συνεχίσουν να προστατεύονται από ένα κράτος δικαίου".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.