search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:32
MENU CLOSE

Ικανοποιημένοι ΓΣΕΕ-ΣΕΒ από τη νέα ΕΓΣΕΕ – Τι δήλωσαν Παναγόπουλος-Φέσσας

28.03.2018 16:15
Ικανοποιημένοι ΓΣΕΕ-ΣΕΒ από τη νέα ΕΓΣΕΕ - Τι δήλωσαν Παναγόπουλος-Φέσσας - Media

 

Ικανοποιημένη εμφανίζεται τόσο η πλευρά της ΓΣΕΕ όσο και αυτή του ΣΕΒ για την υπογραφή της πρώτης Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από 6 χρόνια.

«Σε μία περίοδο πλήρους νομοθετικής απαγόρευσης για διαπραγμάτευση οιουδήποτε οικονομικού όρου άπτεται του πεδίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η ΓΣΕΕ στάθηκε γι’ άλλη μια φορά στο ύψος της ευθύνης και του καθήκοντος που οι εργαζόμενοι της έχουν αναθέσει και με την υπογραφή της στη νέα ΕΓΣΣΕ, κράτησε ζωντανό το θεσμό, διασώζοντας προηγούμενες συλλογικές ρυθμίσεις και θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, μέχρι οι συνθήκες να το επιτρέψουν, οι κοινωνικοί διαπραγματευτές αναζήτησαν και θα συνεχίσουν να αναζητούν νέους τρόπους και πεδία διαπραγμάτευσης για τη βελτίωση της κοινωνικοασφαλιστικής θέσης των πιο αδύναμων και απροστάτευτων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

“Λάθη του παρελθόντος που έπληξαν την ανταγωνιστικότητα της χώρας πρέπει να αποφευχθούν. Το κόστος που έχουν πληρώσει επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στα χρόνια της κρίσης είναι τεράστιο και δεν πρέπει να πάει χαμένο”.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη ΓΣΕΕ για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο κ. Φέσσας ανέφερε ακόμη τα εξής: “Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της εργασίας και της παραγωγής και σεβασμό στο θεσμικό μας ρόλο, υπογράψαμε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2018”.

Ο βαθύς και συνεχής κοινωνικός διάλογος μεταξύ επιχειρήσεων, εργαζομένων και κράτους καλλιεργεί το έδαφος για τις αναγκαίες συναινέσεις, σε όλες τις χώρες που ευημερούν και προοδεύουν. Αυτό είναι το στοίχημα και για τη χώρα μας που, από τον Αύγουστο του 2018, ελπίζουμε να επανέλθει στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα και να σταθεί όρθια, με τις δικές της δυνάμεις. Ο ρόλος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια επιστροφής σε μια δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικός.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κοινωνικοί εταίροι συμφωνήσαμε να ασχοληθούμε ενεργά με τα προβλήματα του κόσμου της παραγωγής και της εργασίας, όπως είναι το ασφαλιστικό, η διάσωση αλλά και η αύξηση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, δεσμευθήκαμε να αιτηθούμε από την πολιτεία την ουσιαστική ενεργοποίηση του Συμβουλίου Τριμερούς Διαβούλευσης, όπως προβλέπεται στη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας 144. Συμφωνήσαμε επίσης για συνεργασία σε κοινά έργα και δράσεις που αφορούν στο μέλλον της εργασίας, την επαγγελματική κατάρτιση και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ευελπιστούμε ότι όλα αυτά θα δώσουν ώθηση στην εθνική οικονομία, προς όφελος των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων της χώρας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:31