search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24
MENU CLOSE

Σκλάβοι του σεξ, εκβιασμοί και απάτες – Μέσα στην αρρωστημένη «αίρεση» NXIVM (Photos)

28.03.2018 18:26
Σκλάβοι του σεξ, εκβιασμοί και απάτες - Μέσα στην αρρωστημένη «αίρεση» NXIVM (Photos) - Media
 
Με τη σύλληψη του ηγέτη της «αίρεσης» NXIVM, Κιθ Ρανιέρ, γνωστού με το ψευδώνυμο «Εμπροσθοφυλακή» στο Μεξικό, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας αρρωστημένης ιστορίας σεξ, κακοποίησης και απάτης. Οι αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν μετά από αρκετούς μήνες και να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ.
 
Ο Κιθ Ρανιέρ ήταν ο ιδρυτής μιας οργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν πλούσιοι επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο και σταρ του Χόλιγουντ. Ονομαζόταν NXIVM και παρουσιαζόταν ως οργανισμός αυτοβοήθειας, που πρόσφερε ανούσια σεμινάρια, τα οποία χρέωνε χιλιάδες δολάρια. Στην πραγματικότητα λειτουργούσε ως κύκλωμα σωματεμπορίας, καθώς ο Ρανιέρ εκβίαζε τις γυναίκες ακόλουθούς του ώστε να υποκύπτουν στις σεξουαλικές του ορέξεις. 
 
Όπως αποκάλυψαν το 2017 διάφορα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ο Ρανιέρ έκανε στις γυναίκες «σκλάβες» του τατουάζ στα γεννητικά όργανα με τα αρχικά του και τις ανάγκαζε να υπομείνουν εξευτελιστικές ιεροτελεστίες.
Το σκοτεινό παρελθόν
Ο Ρανιέρ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1960 και μεγάλωσε σε μια ευκατάστατη οικογένεια. Από μικρός είχε αυτοπεποίθηση και ισχυριζόταν πάντα οτι ήταν παιδί θαύμα. Έλεγε ότι το IQ του είχε καταγράψει ρεκόρ Γκίνες το 1989 αν και σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, δυσκολεύτηκε ακόμη και να περάσει τα μαθήματα για το πτυχίο του στο Πολυτεχνείο της Νέας Υόρκης.
 
Σε ηλικία 24 ετών είχε σεξουαλική σχέση με μια 15χρονη κοπέλα για 4 μήνες. Μεγαλώνοντας συνέχισε να συνάπτει ερωτικές σχέσεις με έφηβες γυναίκες  και το 1990 αποπλάνησε τη 12χρονη κόρη ενός υπαλλήλου του. Η κοπέλα υποστήριξε ότι την είχε κολακέψει το ενδιαφέρον που της έδειξε ένας τόσο ώριμος και χαρισματικός άνδρας γι’αυτό έκανε οτιδήποτε της ζητούσε.
 
Την περίοδο εκείνη είχε ήδη ιδρύσει τον οργανισμό Consumers’ Buyline, ένα club καταναλωτών που αριθμούσε 200.000 μέλη ανά τις ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος οργανισμός έκλεισε το 1996, καθώς η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ξεκίνησε έρευνες με την υποψία ότι επρόκειτο για κομπίνα τύπου «πυραμίδας».
Η σχέση με τη νοσοκόμα
Το 1997 ο Ρανιέρ γνώρισε τη Νάνσυ Σάλζμαν, μια νοσοκόμα που ειδικευόταν στην ύπνωση, και τότε πλάσαρε το προφίλ του «γκουρού» αυτοβοήθειας. Υποσχόταν ότι μπορούσε να οδηγήσει οποιονδήποτε στην επαγγελματική και προσωπική ευτυχία και χρέωνε τεράστια ποσά για τις συμβουλές του. Ίδρυσε τον οργανισμό NXVIM, ο οποίος σε λίγο καιρό έγινε μια πετυχημένη επιχείρηση που απέφερε μεγάλα κέρδη.
 
Οργάνωνε συνέδρια και σεμινάρια και πουλούσε βιβλία. Μάλιστα κατάφερε να προσελκύσει πλούσιους ανθρώπους, οι οποίοι χάριζαν στην οργάνωση τεράστια ποσά. Τα μέλη της  φορούσαν πολύχρωμες ζώνες που δήλωναν το «βαθμό» τους και ακολουθούσαν μια ιεραρχία που θύμισε Σαϊεντολογία. Το 2004 κυκλοφόρησαν φήμες σχετικά με τον τρόπο που ο Ρανιέρ μεταχειριζόταν τα μέλη της οργάνωσης.
 
Όπως αποδείχτηκε το οικονομικό όφελος δεν ήταν ο μοναδικός σκοπός του Ρανιέρ. Οι κατήγοροι του αναφέρουν ότι διατηρούσε ένα χαρέμι με 15-20 γυναίκες, οι οποίες ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές του ορέξεις. Ο Ρανιέρ δίδασκε στους πιστούς του ότι η αιμομιξία και ο βιασμός ήταν ηθικές πράξεις και είχε δημιουργήσει ένα κίνημα «ανδρικής ενδυνάμωσης» με το οποίο ταπείνωνε τις γυναίκες. Χαρακτηριστικά τις ανάγκαζε να κάθονται γυμνές στα τέσσερα, φορώντας ψεύτικα μαστάρια αγελάδας!
Η λέσχη και η σύλληψη 
Το 2017 ήρθε στο φως ότι είχε δημιουργήσει μια γυναικεία λέσχη, η οποία υποσχόταν στα μέλη της ότι επρόκειτο να αλλάξει θεαματικά τη ζωή τους. Για να γίνουν δεκτές στη λέσχη θα έπρεπε να του παραδώσουν γυμνές τους φωτογραφίες ή βίντεο που τις έδειχναν να κατηγορούν συγγενείς τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τις εκβίαζε με αυτό το υλικό και τις μετέτρεπε σε σκλάβες του σεξ.
 
Ο Ρανιέρ ανάγκαζε τις γυναίκες να κάνουν σεξ με οποιονδήποτε και οποτεδήποτε το ήθελε, ενώ, όπως ανέφεραν ορισμένα θύματά του, τις μάρκαρε με πυρωμένο σίδερο τα αρχικά του στο εσωτερικό των μηρών τους. Με αυτό τον τρόπο τις έκανε «ιδιοκτησία» του. Ανάμεσα στα βασανιστήρια που τις υπέβαλε ήταν η στέρηση ύπνου και φαγητού, παγωμένα ντους και ξυλοδαρμούς.
 
Όταν ο κλοιός άρχισε να στενεύει γύρω του, ο Ρανιέρ τράβηξε από την τράπεζα μερικά εκατομμύρια δολάρια και κρύφτηκε. Μετά από μήνες ανθρωποκυνηγητού εντοπίστηκε στο Μεξικό και φυλακίστηκε. Μεταξύ άλλων κατηγορείται για sex trafficking και εξαναγκασμό σε εργασία αλλά και για άσκηση σωματικής βίας σε δύο από τις παρτενέρ του.
 
Πληροφορίες: mixanitouxronou.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21