search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:48
MENU CLOSE

Νέα αποπομπή από την κυβέρνηση Τραμπ – Αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Βετεράνων με το γιατρό του προέδρου νέο επικεφαλής

29.03.2018 07:16
Νέα αποπομπή από την κυβέρνηση Τραμπ – Αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Βετεράνων με το γιατρό του προέδρου νέο επικεφαλής - Media

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του υπουργού για τις Υποθέσεις των Βετεράνων, Ντέιβιντ Σάλκιν, σύμφωνα με το “Politico.” Τα καθήκοντα του Σάλκιν αναλαμβάνει ο προσωπικός ιατρός του προέδρου, Δρ. Ρόνι Τζάκσον.

Η αποπομπή του Σάλκιν ήταν αναμενόμενη, παρά το γεγονός ότι ο ακριβής χρόνος για την ανακοίνωσή της, δεν είχε γνωστοποιηθεί. Η δύσκολη κατάσταση για τον πρώην υπουργό δρομολογήθηκε με αφορμή το σκάνδαλο γύρω από ένα ταξίδι που έκανε με χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων στην Ευρώπη, το περασμένο καλοκαίρι, αλλά κι από την ανοιχτή σύγκρουση την οποία είχε, με τους συντηρητικούς στο υπουργείο του, προκαλώντας πολιτικό πονοκέφαλο στον Λευκό Οίκο.

“Είμαι ευγνώμων για τις υπηρεσίες του Δρ. Ντέιβιντ Σάλκιν στην χώρα μας, αλλά και στους ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ μας. ” Έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοινώνοντας την απομάκρυνση του Σάλκιν.

Ο Τραμπ, έλαβε την απόφαση χθες το απόγευμα, ενώ ο Σάλκιν έμαθε τηλεφωνικά για την απόλυσή του, από τον Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέτασε το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Σάλκιν από αρκετούς υποψηφίους για την θέση του, στο αναφερόμενο υπουργείο. Μεταξύ αυτών, ο Ρόμπερτ Γουίλκι υφυπουργός Άμυνας για Θέματα Προσωπικού και Ετοιμότητας, που θα εκτελεί καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού στην θέση του Σάλκιν. Παράλληλα, εξετάστηκε και η υποψηφιότητα του παρουσιαστή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Πέτε Χεγκσέθ.

Η επιλογή του Τζάκσον, που είναι υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και είναι γνωστός στον Λευκό Οίκο ως Δρ. Ρόνι, αποτέλεσε έκπληξη. Ο ίδιος, έχει διατελέσει προσωπικός ιατρός για δύο προέδρους, πριν από τον Τραμπ, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός, ως ο γιατρός που έδωσε στον σημερινό πρόεδρο ένα ξεκάθαρο πιστοποιητικό καλής υγείας. Ο Τζάκσον, είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος Τραμπ “τα πήγε καλά” σε εξέταση νοητικών λειτουργιών, νωρίτερα το 2018.

Ο Τζάκσον κατά τις ημέρες που προηγήθηκαν, προήχθη υπηρεσιακά στον βαθμό του υποναύαρχου με πρόταση του προέδρου Τραμπ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα παραμείνει ενεργός στην άσκηση των υπηρεσιών καθηκόντων του, μετά την επικύρωση του διορισμού του, από την Γερουσία. Οι προθέσεις του ιδίου, δεν έγιναν άμεσα γνωστές.

Στο ίδιο υπουργείο, που χαρακτηρίζεται αρνητικά για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες τις οποίες και ακολουθεί, έχουν υπηρετήσει ως υπουργοί, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του κοινοπρακτικού επιχειρηματικού κολοσσού Proctor & Gamble, Μπομπ ΜακΝτόναλντ, αλλά κι ο απόστρατος στρατηγός και πρώην αρχηγός του αμερικανικού στρατού, Έρικ Σινσέκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:47