20/05/2019 10:56:50

Αποσύρει ο Guardian τα θεματικά τουρ στην Ελλάδα της κρίσης

Αποσύρει ο Guardian τα θεματικά τουρ στην Ελλάδα της κρίσης - Media

 

Να αποσύρει το πανάκριβο ταξιδιωτικό πακέτο στην Ελλάδα της κρίσης αποφάσισε ο Guardian, μετά την έκταση που έλαβε το θέμα στη χώρα μας και το κύμα αντιδράσεων στα social media.

Ήδη από την ιστοσελίδα The Guardian Holidays έχουν αφαιρεθεί οι καταχωρήσεις για τις θεματικές εκδρομές τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια και την Ουκρανία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκπρόσωπος του βρετανικού ειδησεογραφικού ομίλου ανέφερε ότι ο Guardian αποφάσισε να αποσύρει το εν λόγω πρόγραμμα «ώστε να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας».

«Ο Guardian συνεργάζεται με την Political Tours για να προσφέρει πληροφοριακά ταξίδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν την κατανόηση που έχουν του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου σε αυτά τα μέρη. Κατόπιν σκέψης διακόπτουμε αυτό το πρόγραμμα ούτως ώστε να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Guardian στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι το… τουρ στη φτώχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Guardian, περιελάμβανε από επίσκεψη στις ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό στη Σάμο μέχρι περιδιάβαση στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, ακόμα και συζήτηση με «πρώην υπουργό» (που δεν κατονομαζόταν) στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή. Οι βορειοευρωπαίοι επισκέπτες, καταβάλλοντας το ποσό των 2.500 λιρών, θα μπορούσαν ακόμα να συζητήσουν με ελληνικές οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση και να επισκεφτούν τα συσσίτια από τα οποία τρέφονται πλέον εκατοντάδες συμπολίτες μας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.