search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:21
MENU CLOSE

Τροποποίηση της Τεχνικής Μελέτης για τις Σκουριές – Τι αλλάζει σύμφωνα με την εταιρεία

29.03.2018 13:17
Τροποποίηση της Τεχνικής Μελέτης για τις Σκουριές - Τι αλλάζει σύμφωνα με την εταιρεία - Media

 

Τροποποίηση της Τεχνικής Μελέτης για το έργο των Σκουριών αναφορικά με την απόθεση των τελμάτων κατέθεσε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Ελληνικός Χρυσός.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναθεώρηση «αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων Σκουριών και είναι σύμφωνη με την δέσμευση της Ελληνικός Χρυσός, για τη χρήση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών για την απόθεση τελμάτων».

Υποστηρίζει ακόμη ότι η τροποποίηση «ενσωματώνει μερικές από τις καλύτερες σύγχρονες διαθέσιμες τεχνολογίες για την απόθεση τελμάτων, με την χρήση της τεχνολογίας αφύγρανσης και επιτυγχάνει σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του έργου απελευθερώνοντας πλήρως την λεκάνη της περιοχής «Λοτσάνικο», που αντιστοιχεί σε μια έκταση 486 στρεμμάτων».

Τα κοιτάσματα των Σκουριών περιλαμβάνουν 3,8 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού και 776.000 τόνους χαλκού, που μπορούν να υποστηρίξουν μια μεταλλευτική δραστηριότητα 23 και πλέον ετών. Η επένδυση για την πλήρη ανάπτυξη του έργου υπολογίζεται σε 689,2 εκατομμύρια δολάρια.

Τα τελευταία χρόνια ένα ογκώδες κίνημα κατοίκων της περιοχής προσπαθεί να εμποδίσει την επένδυση λόγω του μεγάλου περιβαλλοντικού της κόστους: Ήδη μεγάλες εκτάσεις δάσους έχουν εκχερσωθεί ενώ εκφράζονται φόβοι για τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα της εξορυκτικής διαδικασίας. Οι κινητοποιήσεις έχουν σημαδευτεί από ακραία αστυνομική καταστολή και δεκάδες διώξεις πολιτών με βαρύτατες κατηγορίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:21