search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:42
MENU CLOSE

Χρηματιστήριο: «Ψυχρολουσία» για τους πρωινούς αγοραστές με κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας

29.03.2018 16:45
Με τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 57 εβδομάδων έκλεισε το Χ.Α. - Media

 

Συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, η τελευταία της εβδομάδας, του μήνα και του χρηματιστηριακού τριμήνου, που ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις και ολοκληρώθηκε με τους βασικούς δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών στα χαμηλά ημέρας, ή πολύ κοντά σε αυτά!

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις αναρριχόμενος μέχρι τις 796 μονάδες (+0,66%), όμως μέσω και των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 780,5 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,30%, ενώ ο τζίρος αναρριχήθηκε στα 76 εκατ., από τα οποία τα 18,3 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”.

Και όλα τα παραπάνω, παρά τα θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και το θετικό ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ήταν μία συνεδρίαση – εγκλωβισμός για όσους προχώρησαν σε πρωινές τοποθετήσεις, ποντάροντας σε ανοδική αντίδραση και λόγω του παραδοσιακού “window dressing” που χαρακτηρίζει τις τελευταίες συνεδριάσεις των χρηματιστηριακών τριμήνων, αλλά και συνεδρίαση επίδειξη αδυναμίας που ξεκίνησε από τον τραπεζικό κλάδο και εξαπλώθηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι από το ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ξεκινώντας από τα νέα της ημέρας, βελτιωμένες προσφορές και από τις δύο κοινοπραξίες που διεκδικούν το 66% του ΔΕΣΦΑ ζητά το ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41