search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:55
MENU CLOSE

Γαλλία: Φυλάκιση επτά μηνών στη «βίγκαν» που δεν συμπόνεσε κρεοπώλη που σκοτώθηκε σε τζιχαντιστική επίθεση

29.03.2018 16:51
Σε δίκη παραπέμφθηκαν οι κτηνοτρόφοι για το γλέντι στο Βελεστίνο - Media

 

Μια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων που είχε αναρτήσει ένα προσβλητικό μήνυμα στο Facebook για τον κρεοπώλη που σκοτώθηκε σε τζιχαντιστική επίθεση την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Τρεμπ καταδικάστηκε την Πέμπτη σε φυλάκιση επτά μηνών με αναστολή για την κατηγορία της “απολογίας της τρομοκρατίας”.

Η εισαγγελέας του Σεν Γκοντέν, κοντά στην Τουλούζη, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ζήτησε να επιβληθεί στη γυναίκα ποινή φυλάκισης “έξι έως οκτώ μηνών με αναστολή”.

“Και λοιπόν, σας σοκάρει που ένας δολοφόνος σκοτώνεται από έναν τρομοκράτη; Εμένα όχι, δεν τρέφω καμία συμπόνια για αυτόν, αποδόθηκε δικαιοσύνη” έγραψε η “βίγκαν” ακτιβίστρια στη σελίδα της, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του Κριστιάν Μεντβ, του κρεοπώλη του σουπερμάρκετ Super U. Ο Μεντβ ήταν ένα από τα τέσσερα θύματα του τζιχαντική Ραντουάν Λακντίμ.

Η ανάρτηση έχει πλέον διαγραφεί.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Σεσίλ Ντεπράντ επισήμανε ότι είναι δικαίωμα της κατηγορουμένης να έχει τη δική της φιλοσοφία ζωής αλλά δεν μπορεί να ξεχνά ότι ζει σε ένα κράτος δικαίου όπου οι κανόνες ισχύουν για όλους.

Το μήνυμα της ακτιβίστριας προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, την παραμονή της κηδείας των τεσσάρων θυμάτων. Ο 50χρονος κρεοπώλης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκοτώθηκε μέσα στο σουπερμάρκετ, στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Λακντίμ στις 23 Μαρτίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:53