20/07/2019 01:15:27

Μακάβριο: Δωρεάν εφαρμογή προβλέπει πότε θα πεθάνετε!

Μακάβριο: Δωρεάν εφαρμογή προβλέπει πότε θα πεθάνετε! - Media

 

Πλέον τα κινητά μας έχουν εφαρμογές για τα πάντα: από σουίτες γραφείου και social media μέχρι εφαρμογές υγείας και GPS, ωστόσο φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν αποφασίσει να πάνε τα πράγματα λίγο παραπέρα.

Ειδικοί από το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας ανέπτυξαν μια δωρεάν εφαρμογή ονόματι Gero, η οποία μπορεί να προβλέψει πότε ένα άτομο θα... πεθάνει.

Η εφαρμογή στηρίζεται σε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την υγεία ανθρώπων από το 2003 ως το 2006 και σε συνδυασμό με δεδομένα από wearables μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια ενός δεκάτου του έτους την ηλικία που ο χρήστης θα αποχαιρετήσει το μάταιο τούτο κόσμο.

Η όλη εφαρμογή αξιοποιεί τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και οι δημιουργοί της τονίζουν ότι όσο πιο πολύ ασκείται ένα άτομο, τόσο περισσότερο θα ζήσει, ενώ η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης μειώνουν το χρόνο ζωής.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.