search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:54
MENU CLOSE

Το Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού ερευνά τις καταγγελίες για ολιγωρία στο ναυάγιο του Αγαθονησίου

29.03.2018 18:40
Δεκάδες πρόσφυγες φεύγουν από τη Μόρια προς Πειραιά - Εκκενώθηκε η πλατεία Βικτωρίας (Photos) - Media

 

Εντολή για περαιτέρω διερεύνηση, στην αρμόδια υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (ΥΕΥ) του υπουργείου για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι δόθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικήςς Πολιτικής Π. Κουρουμπλή.

Το αίτημα αυτό τέθηκε στον υπουργό κατά τη συνάντησή του με τους 3 επιζώντες στο τραγικό ναυάγιο του Αγαθονησίου, που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο «’Αγιος Παντελεήμων» της Σάμου, τους οποίους επισκέφθηκε στο πλαίσιο επίσκεψής του στο νησί της Σάμου, στις 25/3/2018.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταφέρθηκαν στον υπουργό οι προβληματισμοί σχετικά με τη διαδικασία διάσωσής τους από το λιμενικό σώμα, ενώ του ζητήθηκε να γίνει σχετική έρευνα και το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel αποκάλυψε καταγγελίες των τριών επιζώντων προσφύγων, οι οποίοι ανέφεραν ότι οι ελληνικές αρχές ήταν ενήμερες για το ναυάγιο, ωστόσο ενήργησαν με 24 ώρες καθυστέρηση. Κατήγγειλαν ακόμα ότι στο σημείο του ναυαγίου έπλεε άγνωστης ταυτότητας πλοίο το οποίο απομακρύνθηκε μόνο αφού σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες -ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά- είχαν πνιγεί στα νερά του Αιγαίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52