search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:01
MENU CLOSE

Έρχεται μονίμως δεύτερη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2014
29-03-2018
31.03.2018 03:00
nd_2-2.jpg
 
Πρόβλημα πολιτικών ανακλαστικών στη Ν.Δ., που αντιπολιτεύεται με… καθυστέρηση
 
Σκληρή προσπάθεια να βγει στον αφρό της πολιτικής επικαιρότητας καταβάλλει η Ν.Δ., που μοιάζει να κυνηγάει την κυβέρνηση προκειμένου να αξιοποιήσει τα «αυτογκόλ» της, ελεεινολογώντας κάθε κίνηση και κάθε δήλωση.
 
Κορυφαίο παράδειγμα η ιστορία του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, για το οποίο, αφού ξεσηκώθηκαν φιλόζωοι και σύσσωμα τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας, καθώς και δήμαρχοι ανά την Ελλάδα, που διέκριναν τη γελοιότητα των διατάξεων, και συγκεντρώθηκαν 40.000 υπογραφές πολιτών μέσα σε λίγες μέρες, φρόντισε να καταγγείλει την κυβέρνηση και να δει την ηγεσία των φιλοζωικών οργανώσεων ο ίδιος ο… Κυριάκος Μητσοτάκης. 
 
Μέχρι τότε η Ν.Δ. κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου αποδεικνύοντας ότι η εγρήγορση της κοινωνίας ξεπερνά τα πολιτικά ανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας. 
Το ίδιο περίπου είχε συμβεί και με την ιστορία της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποδέχτηκε με έκδηλη αμηχανία την είδηση και άρχισε να μιλάει για την ανάγκη «διεθνοποίησης» του θέματος πατώντας στην ατολμία της κυβέρνησης αν πρέπει η όχι να διεθνοποιηθεί ένα διασυνοριακό θέμα. 
 
Τα ζητήματα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν έντονα αντιπολιτευτικά ανακλαστικά και κυρίως τα στελέχη του κόμματος φαίνεται πως δεν έχουν την απαραίτητη ενημέρωση εκ των ένδον ή την εμβέλεια προκειμένου να αναδείξουν τα ζητήματα, ειδικότερα τώρα που η «ντουντούκα του κόμματος», ο Άδωνις Γεωργιάδης, ασχολείται αποκλειστικά με την εμπλοκή του στο ζήτημα της Novartis.
 
Καημός τους, το κράτος
Ο Μητσοτάκης επίσης επανέφερε στην αγορά το ζήτημα του κομματικού κράτους που καταγγέλλει ότι στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαδικασία τοποθέτησης στελεχών στις δημόσιες υπηρεσίες, απειλώντας θεούς και δαίμονες ότι θα αλλάξει άρδην όλες τις κυβερνητικές επιλογές, επαναφέροντας μια ξεχασμένη συζήτηση περί άλωσης της δημόσιας διοίκησης από κομματικές επιλογές που δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση, η οποία πιστεύει ότι θα είναι η Ν.Δ. 
 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ν.Δ., μόνο την τελευταία τριετία η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους, με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ. Με τις «πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις γραμματέων στα υπουργεία επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία. Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου. Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης», επισήμανε ο Κυριάκος στην προχθεσινή δήλωσή του, φέρνοντας την πολιτική αντιπαράθεση δεκαετίες πίσω, με τα ξηλώματα της Δημόσιας Διοίκησης ύστερα από κάθε κυβερνητική αλλαγή. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:01