search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:27
MENU CLOSE

Ερντογάν κατά Μακρόν για Συρία: Να μην ζητήσετε βοήθεια από την Τουρκία όταν γεμίσετε τρομοκράτες

30.03.2018 12:01
Ερντογάν κατά Μακρόν για Συρία: Να μην ζητήσετε βοήθεια από την Τουρκία όταν γεμίσετε τρομοκράτες - Media

 

Φραστική επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την έκπληξη του για την αντίδραση του Παρισιού στο ζήτημα της Συρίας, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «εντελώς λάθος». Προειδοποίησε ακόμη σε αιχμηρό τόνο, πως «η Γαλλία δεν θα πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια της Τουρκίας όταν γεμίσει τρομοκράτες» εξαιτίας της πολιτικής της αυτής.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω πως με λύπησε πάρα πολύ η πλήρως εσφαλμένη προσέγγιση της Γαλλίας στο ζήτημα αυτό», δήλωσε. «Ποιοί είστε εσείς που μιλάτε για μεσολάβηση ανάμεσα στην Τουρκία και μια τρομοκρατική οργάνωση;» ανέφερε ο Ερντογάν.

Χθες, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ο Μακρόν δήλωσε ότι θέλει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της Τουρκίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ενώ σύμφωνα με Κούρδο αξιωματούχο, υποσχέθηκε μετά τη λήξη της συνάντησης, να στείλει στρατεύματα στο Μανμπίτζ της Συρίας για να στηρίξουν τον κουρδοαραβικό συνασπισμό.

Ωστόσο στο Παρίσι ανακοινώθηκε σήμερα από την προεδρία της Δημοκρατίας πως η Γαλλία δεν προβλέπει να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία έξω από τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Λίγο πριν από την έκδοση της ανακοίνωσης αυτής από το μέγαρο των Ηλυσίων, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης είχε δηλώσει πως η προσφορά υποστήριξης από τη Γαλλία στην πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας ισοδυναμεί με υποστήριξη τρομοκρατών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26