search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:31
MENU CLOSE

Χαμηλά τον πήχη βάζει ο Ντιμιτρόφ: Όσο προχωρούμε, τόσο δυσκολεύουν τα θέματα

30.03.2018 17:24
Νέα τριμερής στη Βιέννη για το σκοπιανό - Media

 

Δεν φάνηκε να συμμερίζεται την αισιοδοξία για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το σκοπιανό -αισιοδοξία που εξέφρασαν, τόσο ο Μάθιου Νίμιτς, όσο και ο Νίκος Κοτζιάς– ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης στη Βιέννη.

Συγκεκριμένα, ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι «έχει γίνει μία σχετική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, διότι όσο προχωράμε μπροστά, συναντάμε πιο δύσκολα θέματα», μετά το τέλος της συνάντησης.

Τόνισε δε ότι «από την πλευρά μας έχουμε πολλά να εξετάσουμε, πολλά να ζυγίσουμε όπως και η άλλη πλευρά έχει επίσης πολλά ζητήματα να σκεφθεί. Σκεφτόμαστε λογικά, τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τη μία πλευρά και τι για την άλλη, και μπορούμε να συμπεριλάβουμε τα δύο αυτά πράγματα στον συμβιβασμό που είναι και ο στόχος μας. Ωστόσο, δεν συνιστά έκπληξη ότι όσο πιο κοντά πλησιάζουμε σε μία λύση, πολλές δυσκολίες έρχονται στην επιφάνεια».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Νίκολα Ντιμιτροφ, με ανάρτησή του στο twitter, διέψευσε ότι προχώρησε σε οποιαδήποτρε άλλη άτυπη ενημέρωση πέραν της δήλωσης που έκανε μετά το τέλος του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το θέμα του ονόματος, που διεξήχθη σήμερα στη Βιέννη.

«Η διαδικασία έκδοσης ονόματος βρίσκεται σε μια λεπτή φάση και οι εικασίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης προκαλούν ζημιά. Παραμένω σε όσα έχω πει στη δημόσια δήλωσή μου και πληροφορώ την κοινή γνώμη ότι δεν έχω κάνει κάποια περαιτέρω ενημέρωση», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ντιμιτρόφ.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:31