search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:07
MENU CLOSE

Μηταράκης: Η χώρα θα βρίσκεται σε ένα μόνιμο καθεστώς εποπτείας

31.03.2018 07:00
Μηταράκης για ασφαλιστικό: Από την 1/1/2021 θωρακίζεται η επικουρική σύνταξη - Media

  «Η χώρα θα βρίσκεται σε ένα μόνιμο καθεστώς εποπτείας» υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Νότης Μηταράκης, αμφισβητώντας την εκτίμηση της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο και σημειώνοντας ότι «η ρητορική της κυβέρνησης, που αφήνει να εννοηθεί ότι από τον Αύγουστο θα ανοίξει τους κρουνούς του χρήματος, είναι επικίνδυνη καθώς δίνει λάθος σήματα στις αγορές από τις οποίες πρέπει να αντλήσει κεφάλαια».

Ο τομεάρχης της ΝΔ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «χτίζει ένα ανύπαρκτο success story», ενώ αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών, σημειώνει ότι «ο ακριβής χρόνος είναι άγνωστος», ωστόσο -όπως λέει- «σε κάθε περίπτωση μπαίνουμε σταδιακά σε προεκλογική περίοδο».

Ερωτηθείς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Μηταράκης εκτιμά ότι «η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αξιοποιεί αποτελεσματικά το πλεονέκτημα που έχουμε ως χώρα-μέλος της ΕΕ» και υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει, από την πρώτη στιγμή, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος». Πέραν τούτων, ο τομεάρχης της ΝΔ εκφράζει τον φόβο ότι «ένα σοβαρό επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά θα είχε άμεσες επιπτώσεις στον τουρισμό και θα επηρεαζόταν η εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές».

Αναφερόμενος στο ζήτημα επίλυσης του θέματος με την ΠΓΔΜ, ο Νότης Μηταράκης επαναλαμβάνει ότι «η ΝΔ, από την πρώτη στιγμή, έχει καταγγείλει ότι δεν υπάρχει από την κυβέρνηση προσπάθεια να αναπτυχθεί εθνική στρατηγική» και σημειώνει ότι «η αδιαλλαξία της γειτονικής χώρας δεν είναι ένα νέο δεδομένο».

 Τέλος, για την υπόθεση Novartis, ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την σχετική υπόθεση δηλώνει ότι «πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, από την αρχή, ήταν να χρησιμοποιήσει την υπόθεση Novartis για πολιτικούς εντυπωσιασμούς και για να πλήξει πολιτικούς αντιπάλους». Κατά συνέπεια, δηλώνει ο κ. Μηταράκης, «εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται η απόφαση των εμπλεκομένων προσώπων να μην προσέλθουν και να τοποθετηθούν επί διαδικαστικών θεμάτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33