search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:16
MENU CLOSE

Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τον όρο «ομηρεία»

31.03.2018 07:25
Κουβέλης: Υπόθεση της δικαιοσύνης και μόνο το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη - Media

 

«Η έννοια της ομηρείας είναι διαφορετική από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση. Εχει άλλο περιεχόμενο και άλλες διαστάσεις», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφερόμενος στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη και τον όρο που χρησιμοποίησε ο Πάνος Καμμένος.

«Εμείς βεβαίως καταγράφουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι για περίπου ένα μήνα κρατούνται δύο στρατιωτικά μας στελέχη, αλλά η ομηρεία, με συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο, σημαίνει άλλα πράγματα. Για αυτό και υποστηρίζουμε την άποψη ότι με σταθερή τη διεκδίκησή μας, με συγκεκριμένη δραστηριότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, διεκδικούμε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί μας στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε το νομικό περιεχόμενο της λέξης ομηρεία», προσθέτει. 

Ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε να προβεί σε εκτιμήσεις για το αν θα έχουν επιστρέψει οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί στην Ελλάδα πριν από το Πάσχα και σημείωσε πως ενώ πρόκειται για ζήτημα που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μία απλή συνεννόηση, η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση που θέλει να προκαλεί.

Αναφορικά με τις αρμοδιότητές του στο υπουργείο Αμυνας και τον Πάνο Καμμένο απάντησε «τα καθήκοντα του καθενός (μας) είναι προσδιορισμένα με εξαιρετική σαφήνεια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό». Εκτίμησε μάλιστα ότι η διαφωνία του υπουργού στο Σκοπιανό δεν αποτελεί το στοιχείο που δυσχεραίνει την προώθηση των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Εκείνο που μπορεί να προκύψει είναι ένα τυχαίο επεισόδιο το οποίο μπορεί να έχει και τη θερμότητά του. Αλλά αυτό, κατά την εκτίμησή μου δεν μπορεί να σημάνει γενίκευση της μίας ή της άλλης μορφής».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:15