search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:04
MENU CLOSE

Αθανασίου: Η κυβέρνηση καταλύει τη διάκριση των εξουσιών

31.03.2018 08:44
Αθανασίου: Η κυβέρνηση καταλύει τη διάκριση των εξουσιών    - Media

 

«Δεν υπηρετεί του θεσμούς του κράτους Δικαίου και αποπειράται να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη» καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis και τη βολεύει να παραμένουν σκιές γύρω από πολιτικά πρόσωπα.

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει ότι το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη και εκφράζει την ανησυχία του για τις προσφυγικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο.

«Είναι φανερό ότι, εδώ και πολύ καιρό, από την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται συνεχείς προσπάθειες παρέμβασης στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, στην ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει κατάλυση της αρχής περί διάκρισης των εξουσιών.

«Θυμίζω μόνο κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα αυτά τα τρία χρόνια: προαγωγές ανώτατων δικαστικών εν μέσω δημοψηφισμάτων και ατεκμηρίωτες βουτιές στην επετηρίδα. Προσπάθειες καταστρατήγησης των διατάξεων του Συντάγματος, αναφορικά με τη θητεία των ανώτατων δικαστικών και πρόεδροι ανώτατων δικαστηρίων που πολιτικολογούν και έπειτα επιβραβεύονται με διορισμούς για τη στάση τους. Καταγγελίες από τους ίδιους τους δικαστές για ωμές παρεμβάσεις στο έργο ανώτατων δικαστηρίων, στοχοποίηση δικαστών όταν οι αποφάσεις τους δεν συμφέρουν την κυβέρνηση και φτάνουμε τώρα στις περίεργες και ύποπτες μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis. Αυτά ούτε κατά μόνας, πόσω μάλλον στο σύνολό τους και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν τα έχει αντιμετωπίσει ξανά ο τόπος μας», προσθέτει.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03