17/11/2019 21:12:10

Θεοδωράκης: Κάποιοι θέλουν νεκρά και ιδιόκτητα τα παγκόσμια μνημεία μας

Θεοδωράκης για πόρισμα Παρασκευόπουλου: Πλάκα με κάνεις! - Media

 

 

Το ζήτημα που προέκυψε από την άρνηση του ΚΑΣ χορηγήσει στο BBC άδεια για γύρισμα στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, σχολίασε μέσω Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ανάρτησή του συνοδεύεται από φωτογραφία της παγκοσμίου φήμης φωτογράφου Nelly. 

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση»! Μας πάγωσε η ανακοίνωση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Απέρριψε το αίτημα του BBC να γυρίσει στο Σούνιο σκηνές για την «Μικρή τυμπανίστρια» του συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, επειδή - άκουσον άκουσον - θα δυσχέραιναν τη λειτουργία του χώρου σε μια περίοδο αιχμής, με εκατοντάδες επισκέπτες. Αρνητική ήταν και η εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής. 

Οι τουρίστες βέβαια τρελαίνονται από χαρά όταν βλέπουν τέτοιου είδους happening και κάνουν συνεχώς αναρτήσεις στα social media. Δεν αντιλαμβάνονται πόσο καλή διαφήμιση θα ήταν τα γυρίσματα για την Ελλάδα; Η Ιταλία γιατί δίνει το Κολοσσαίο; Η Γαλλία τον πύργο του Άιφελ και η Τουρκία όλο το ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στον James Bond; Τι να λένε, άραγε, οι εκπρόσωποι της Netflix, της Disney, της Paramount, τους οποίους συνεχώς καλούμε για γυρίσματα στη χώρα μας;

Πέρσι απορρίφθηκε και το αίτημα του οίκου Gucci για fashion show - μαζί με bonus 5 εκατομμυρίων - στην Ακρόπολη. Όπως είχε απορριφθεί και το αίτημα του Calvin Klein.

Φαίνεται τελικά ότι κάποιοι θέλουν νεκρά και ιδιόκτητα τα παγκόσμια μνημεία μας. Κρίμα.

Για τη φωτογραφία: 90 χρόνια πριν, το 1928, μια φωτογράφος ζήτησε άδεια να φωτογραφίσει στην Ακρόπολη μια χορεύτρια της Κομεντί Φρανσέζ. Το σχέδιο ήταν να την φωτογραφίσει με μουσελίνες, τελικά όμως την φωτογράφισε ολόγυμνη και, το 1936, οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στο τουριστικό περίπτερο της χώρας μας, στο Παρίσι. Έμειναν αθάνατες, όπως και η φωτογράφος Nelly.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.