25/09/2020 04:33:03

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου διέταξε έρευνα για την απέλαση έξι Τούρκων

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου διέταξε έρευνα για την απέλαση έξι Τούρκων - Media

 

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι έδωσε σήμερα εντολή για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την υπόθεση της απέλασης προς την Τουρκία σε αδιαφανείς συνθήκες των έξι τούρκων που θεωρούνται από την Αγκυρα αντιφρονούντες προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ζήτησα από κάθε ενεχόμενο θεσμό να αποσαφηνίσει τις ευθύνες, τις ενδεχόμενες παραβάσεις του Συντάγματος ή του νόμου και να διεξαγάγει αμέσως ενδελεχή έρευνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Κοσόβου έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, ο πρωθυπουργός απέπεμψε και επισήμως τον υπουργό εσωτερικών Φλαμούρ Σεφάι και τον αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών Ντρίτον Γκάσι για τον ρόλο τους στην υπόθεση αυτή.

«Οφειλαν να με ενημερώσουν για την επιχείρηση αυτή. Δεν το έκαναν. Δεν μου έχουν αρκετή εμπιστοσύνη για να μου υποβάλουν το ζήτημα, κατά συνέπεια και εγώ δεν τους έχω εμπιστοσύνη», είπε διευκρινίζοντας ότι και οι δύο αντικαταστάθηκαν από τους αναπληρωτές τους.

Οι έξι Τούρκοι, πέντε καθηγητές τουρκικού σχολείου στην Πρίστινα και ένας γιατρός, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με ιδιωτικό αεροσκάφος αφού συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης των τουρκικών και των κοσοβάρικων υπηρεσιών ασφαλείας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu παρουσίασε τους έξι ως στελέχη του κινήματος τους ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Η χθεσινή επιχείρηση είναι απαράδεκτη και αντιβαίνει στις αξίες, τις αρχές μας ως κράτους», είχε δηλώσει χθες ο πρωθυπουργός του Κοσόβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.