06/04/2020 18:44:31

«Είχαν βγάλει ψευδείς φήμες για τον Ζαμπέτα ότι είχε καλές σχέσεις με τη χούντα»

«Είχαν βγάλει ψευδείς φήμες για τον Ζαμπέτα ότι είχε καλές σχέσεις με τη χούντα» - Media

 

Για τον Γιώργο Ζαμπέτα μίλησε, μεταξύ άλλων,  στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο ENJOY της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς. 

Αναφερόμενος στις σχέσεις του Ζαμπέτα με τον Ωνάση, είπε: «Ο Έλληνας κροίσος έμπαινε στο μαγαζί όπου τραγουδούσε ο Ζαμπέτας, του σήκωνε το χέρι ψηλά ως χαιρετισμό και ο συνθέτης του φώναζε «Γεια σου Τέλη μπατίρι!». Χαιρόταν και κολακευόταν που του έκανε την τιμή ο Ωνάσης, αλλά δεν άλλαζε το αυθόρμητο στιλ του για κανέναν. Και του Ωνάση του άρεσε η λαϊκή διασκέδαση, την επιζητούσε. Ήταν πλούσιος, αλλά όχι σνομπ. Ο Ζαμπέτας πολεμήθηκε αδίκως από αυτούς που τον ήθελαν κομματικοποιημένο. Ο Ζαμπέτας ήταν πολιτικοποιημένος, είχε ιδεολογία, αλλά δεν του άρεσαν οι ταμπέλες. Δεν έκανε σε κανέναν το χατίρι, γι’ αυτό και του έβγαλαν ψευδείς φήμες ότι είχε καλές σχέσεις με τη χούντα. Τον Ζαμπέτα τον εκμεταλλεύτηκαν πολλοί, όπως και άλλους καλλιτέχνες που δεν ήξεραν την έννοια "πνευματικά δικαιώματα" και πέθαναν φτωχοί, στην ψάθα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν «έζησε δύσκολα» ο Τάσος Χαλκιάς είπε:  «Ναι. Ο Ζαμπέτας είχε συγκεκριμένη φιλοσοφία ζωής και προσωπικότητα γιατί έζησε την πείνα, τον Εμφύλιο, την ξενιτιά, την ισχνή Ελλάδα, που προσπαθούσε να ορθοποδήσει μέσα από τις στάχτες της. Σε αυτά τα μίζερα χρόνια έγραψε τραγούδια όπως το «Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα». Δεν ήταν λοιπόν ο Ζαμπέτας συνθέτης μόνο του ξεφαντώματος, είχε γρατσουνίσει στο μπουζούκι του μεγάλη πίκρα και απογοήτευση». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.