search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41
MENU CLOSE

«Μπράβο» του Νετανιάχου στους στρατιώτες – Μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με 16 νεκρούς Παλαιστίνιους

01.04.2018 11:55
Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται το Ισραήλ - Media

 

Ο Νετανιάχου επαίνεσε τον στρατό για τη φύλαξη των συνόρων του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 16 Παλαιστίνιοι.

«Μπράβο στους στρατιώτες μας», είπε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση του. «Το Ισραήλ δρα σθεναρά και με αποφασιστικότητα για την προστασία της κυριαρχίας του και την ασφάλεια των πολιτών του», υπογράμμισε.

Την Παρασκευή, χιλιάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του συνοριακού φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ στο πλαίσιο της κινητοποίησης «της μεγάλης πορείας για την επιστροφή», που είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει έξι εβδομάδες.

Το κίνημα διαμαρτυρίας προβλέπει συγκεντρώσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ για να απαιτήσουν «το δικαίωμα επιστροφής» των παλαιστινίων προσφύγων και να καταγγείλουν τον αυστηρό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το εβραϊκό κράτος στη Γάζα.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των στρατιωτών. Σύμφωνα με το στρατό, διαδηλωτές προσπάθησαν να καταστρέψουν τον συνοριακό φράκτη και να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.400 τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων 758 από πραγματικά πυρά κατά τις συγκρούσεις. Δεν υπήρξε νεκρός ή τραυματίας από την ισραηλινή πλευρά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39