search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:18
MENU CLOSE

Σπυράκη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν έλαβε απάντηση» από τον κ. Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση

01.04.2018 13:59
Πώς σπάμε σωστά ένα σπυράκι - Media

 

Η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε μέρα και είναι ευθύνη μας να επιλέξουμε το χρόνο που θα την εκκινήσουμε προκειμένου να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Realnews.  Αναφέρει δε, ότι ότι ο κ.  Μητσοτάκης στην πρώτη του συνάντηση με τον κ. Τσίπρα  έθεσε ως θέμα  άμεσης προτεραιότητας την αναθεώρηση του Συντάγματος “αλλά δεν έλαβε απάντηση”.

Σημειώνει ότι η πρόταση της ΝΔ περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγές που ξεκινούν από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και προχωρούν σε κομβικά ζητήματα για τη λειτουργία του πολιτεύματος. Πρόταση κατά “πολύ ευρύτερη” από τις θέσεις της κ. Γεννηματά, επισημαίνει η κ. Σπυράκη, ερωτηθείσα γιατί δεν συμφωνούν με τις προτάσεις της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.  

Σχετικά με την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισημαίνει ότι “καθαρή έξοδος” δεν υπάρχει τον Αύγουστο, καθώς η χώρα είναι δεσμευμένη από το 2019 σε μέτρα για περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου και ως το 2022 με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Επαναλαμβάνει το ερώτημα του κ. Μητσοτάκη: “με ποια κυβέρνηση μπορεί η χώρα να προχωρήσει μπροστά και να δανείζεται φθηνά από τις αγορές;” επισημαίνοντας ότι απαιτείται μια ισχυρή αποτελεσματική κυβέρνηση που δεν συνάδει με το σημερινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  

Σχετικά με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, η κ. Σπυράκη εκτιμά ότι “η κυβέρνηση δεν αξιολόγησε επαρκώς το θέμα, καθυστέρησε στη διεθνοποίησή του και δεν δείχνει στιβαρότητα στη διαχείριση του. Επίσης θεωρεί “χρέος της κυβέρνησης να εξαντλήσει κάθε επιρροή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ώστε να καταστεί σαφές προς την Τουρκία πως η κλιμάκωση της επιθετικότητας στο Αιγαίο θα λειτουργήσει καταστροφικά σε βάρος της”.

Σε ότι αφορά στη στάση της ΝΔ στο θέμα της ονοματολογίας της ΠΓΔΜ, εάν έρθει στη Βουλή πρόταση με συνθέτη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία στη γραμμή του Βουκουρεστίου, η κ Σπυράκη είπε ότι “προς το παρόν έχουμε μια διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση με αποκλειστική της ευθύνη και χωρίς προηγουμένως να έχει εργαστεί ώστε να δημιουργηθεί βάση εθνικής συναίνεσης” επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προϋπόθεση για την έναρξη συζήτησης για το όνομα, τη συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ.

Τέλος για την κριτική που ασκεί η ΝΔ στην κυβέρνηση “για παράνομες προσλήψεις και τοποθετήσεις ημετέρων” η κ. Σπυράκη αναφέρει ότι “κάθε υπουργός έχει να προτείνει ανθρώπους με κομματικές περγαμηνές του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις των γραμματέων” και συμπληρώνει ότι η “ΝΔ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία κομματικοποίησης του κράτους”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:17