16/01/2019 11:31:52
2.1.2010

Εμπρός της ΑΕΚ ... παλληκάρια:Ένωση ή διάλυση;

Η μόνιμη απορία των φίλων της ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό είναι αν «υπάρχει και πιο κάτω». Η απάντη ση, δυστυχώς για αυτούς, είναι πως «ναι». Η Ένωση έχει φτάσει πολύ χαμηλά, αλλά στη ζωή πάντα υπάρχουν χειρότερα…

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει άμεση ανάγκη από ένα ποσό της τάξης των 10 εκατομμυ ρίων ευρώ ώστε να βγει η χρονιά με αξιο πρέπεια. Ένα μέρος του ποσού θα καλυφθεί από τα τηλεοπτικά συμβόλαια και από την είσπραξη των χρημάτων των διαρκείας που αγοράστηκαν με πιστωτικές κάρτες. Τα άλλα, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, θα τα βάλουν οι Νοτιάς, Παππάς, Χατζηιωάννου και Γκούμας.

Ο σκοπός είναι και να τακτοποιηθούν οι τρέ χουσες υποχρεώσεις και να ενισχυθεί η ομάδα με δύο παίκτες τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο. Αυτά, μόλις τελειώσει ο λογιστικός έλεγχος, ο οποίος, όπως λένε οι γνωρίζοντες, θα βρει χρέη περί των 35 εκατ. ευρώ. Τα οποία, παρά την κινητοποίηση των μετόχων που παρέμειναν στην ομάδα, θα πρέπει να αποπλη ρωθούν.

Λέγεται ότι το νέο διοικητικό σχήμα σκοπεύ ει να δημοσιοποιήσει κάποια πράγματα ώστε να δείξει τις σπατάλες που έγιναν από τον Ντέμη Νικολαΐδη. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις όποιες εντυπώσεις, αλλά όχι και την ουσία. Η οποία θα είναι το τεράστιο άνοιγμα στα ταμεία της ΠΑΕ. Και το καλοκαίρι θα ψάχνει εκ νέου έναν σωτήρα. Όχι σαν τους Κύπριους Κροίσους ή τον θείο από το Σικάγο, αλλά πραγ ματικό μεγαλοεπιχειρηματία που θα έχει τη διάθεση να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό ώστε και να καλύψει τα χρέη και να είναι η ομάδα ανταγωνιστική.

Όσο η ΑΕΚ θα πορεύεται με λύσεις ανάγκης η κατάσταση θα είναι πάντα ευάλωτη και η ισορροπία εύθραυστη. Γιατί μπορεί να μπαλώ νουν κάποιες τρύπες οι νυν διοικούντες, αλλά το χρέος δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από μόνο του.

Εκτός και αν βρει κάποιο κόλπο ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό είναι εφικτό. Αναζητείται λοιπόν ο άνθρωπος που θα βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί; Πάρα πολύ. Όταν βλέπεις ότι κοτζάμ Μελισσανίδης και δεν πλησιάζει, λογικό είναι οι άλλοι ενδιαφερό μενοι να είναι διπλά σκεπτικοί

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.