28/09/2020 07:32:05

Γάλλος πρέσβης: Πρέπει να βρεθεί λύση για το χρέος μέχρι τη λήξη του προγράμματος

Γάλλος πρέσβης: Πρέπει να βρεθεί λύση για το χρέος μέχρι τη λήξη του προγράμματος - Media

 

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει τον Αύγουστο από το τρίτο πρόγραμμα, εξέφρασε ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Απευθείας». Σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αποτελέσματα, όχι μόνο για το δημοσιονομικό πλεόνασμα. «Έχουμε ξανά ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται» είπε.

«Για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος η λέξη κλειδί είναι "εμπιστοσύνη"» είπε ο Γάλλος πρέσβης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «πρέπει βέβαια να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, αλλά τις μεταρρυθμίσεις που θα αποφασίσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις».

Για το χρέος υπογράμμισε ότι «μέχρι τη λήξη του προγράμματος θα πρέπει να βρεθεί και η λύση» και είπε ότι «η Γαλλία εργάζεται γι αυτό». «Είναι δέσμευση των εταίρων να βρούμε λύση για το χρέος μέχρι τη λήξη του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο» τόνισε.

Ο κ. Σαντεπί, μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα, είπε ότι «πρoφανώς» πρέπει να μπει ένα τέλος και σημείωσε ότι «το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τη Γαλλία και για την Ευρώπη». Υπενθύμισε τη σαφή θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την προηγούμενη εβδομάδα, σε αυτό το θέμα και υπογράμμισε ότι «ο διάλογος και η συνεργασία» είναι σημαντικά όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη. Τέλος, σε ερώτηση για το εάν οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Γαλλία είναι στενότερες μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν, ο Γάλλος πρέσβης αναφέρθηκε στις 100 μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίες απασχολούν περίπου 13.000 εργαζόμενους. Υπογράμμισε ότι η Γαλλία είναι η δεύτερη χώρα σε ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και μίλησε για τις γαλλικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα μεγάλα δημόσια έργα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.