search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:12
MENU CLOSE

Συγχαρητήρια Τραμπ στον δικτάτορα Σίσι για την επανεκλογή του με 97%

02.04.2018 17:41
Συγχαρητήρια Τραμπ στον δικτάτορα Σίσι για την επανεκλογή του με 97% - Media

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη Δευτέρα τα «ειλικρινή του συγχαρητήρια» στον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι για την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της χώρας του, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να ενισχύσουν τις στρατηγικές σχέσεις και να συνεχίσουν το συντονισμό των δύο χωρών σε κρίσιμα ζητήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ «ανυπομονούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τον πρόεδρο αλ Σίσι έπειτα από την επανεκλογή του ως επικεφαλής του Αιγυπτιακού κράτους για την «προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας».

Απαντώντας σε καταγγελίες για «εμπόδια στην ελευθερία της έκφρασης και στο δικαίωμα του συγκεντρώνεσθαι κατά την προεκλογική περίοδο», η εκπρόσωπος Χέδερ Νάουερτ δήλωσε ότι επιθυμεί επίσης να «ενθαρρύνει τον σεβασμό για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών»

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι επανεξελέγη στον προεδρικό θώκο της χώρας του εξασφαλίζοντας ποσοστό 97,08%, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εκλογική Αρχή της Αιγύπτου.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:11